Žilinský Večerník

4. máj 2024 | Florián
| 7°C

Komentáre

KOMENTÁR - DETI BUDÚ VŽDY POSVÄTNÉ

Za najvýraznejšiu vlastnosť modernej doby považujem prispôsobiť sa novým trendom, čo neraz prináša so sebou nové výzvy. V našej mediálnej sfére je to aj boj s dezinformáciami či hlavne s nevraživými útokmi za hranou normálnosti na sociálnych sieťach.

21.04.2024 | 23:23

O PRAVDE A FAKTOCH SA DISKUTOVAŤ NEMÁ

Žilinský večerník dlhodobo informuje prakticky o všetkom podstatnom z mesta Žilina či regiónu a neraz práve na sociálnych sieťach ponúka zaujímavé videá priamo z terénu. Tie dosahujú široký dosah sledovanosti, pričom komentárov pod rôzne články či spomínané videá je občas neúrekom. Sami nestíhame sledovať, aká silná a až priam nevraživá je situácia na tejto platforme a neraz sme boli nútení jednoducho komentáre vypínať. Samozrejme, žijeme v demokratickej spoločnosti a pri politicko-spoločenských témach rozumieme odlišnosti názorových pohľadov, no vždy treba mať na zreteli, že fakty a pravda sú nepriestrelné a diskutovať sa o nich nemá.

FENOMÉN SOCIÁLNEJ SIETE 

Najviac nás však znepokojuje, ak terčom nevyberaných útokov sú deti, ktoré prakticky za nič nemôžu a dostanú sa do skupiny verejného lynču len za to, že svojimi schopnosťami robia radosť nielen celej Žiline, ale aj celému Slovensku. Rozhodli sme sa do budúcnosti pri stupňujúcej nevraživosti komentáre vypínať s cieľom, aby sme ochránili hlavne deti a respondentov, ktorí sa snažia o všeobecné dobro pre našu spoločnosť, no niektorou skupinou obyvateľstva to zostáva nepochopené. Tento krok robíme s dôrazom na to, že vieme tolerovať toho veľa, no svet detí je pre nás posvätný. Rovnako veríme, že aj pre mnohých z vás. Niekedy sa stačí len pozerať viac do zrkadla, kde by ste našli vinníka všetkých problémov dotyčného človeka. Avšak to už je na inú tému, o ktorú táto spoločnosť nestojí. Nájsť vinníka, komentovať nezmysly a mať patent na všetko je dnes výbavou moderného človeka s mentálnou výbavou z 19. storočia. Niekedy nám tie sociálne siete bol doslova čert dlžen, no to už nechám na posúdenie každého z vás.


 

 

Juraj Vnuk – šéfredaktor

Autor: - r -

Foto: cvak.sk, Daniel Stehlík

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod