Žilinský Večerník

9. máj 2024 | Roland
| 16°C

Komentáre

KOMENTÁR - HODNOTY MAJÚ SVOJ VÝZNAM

Voľby čoskoro spoznajú svojich víťazov a porazených. Teda aspoň z pohľadu politických strán, ktoré prekročia magickú hranicu piatich percent, čo im zabezpečí účasť v parlamente. Pre Slovákov by však mal byť víťazom každý v tomto, ak má úprimnú ambíciu pomáhať a byť v službe pre občana.

25.09.2023 | 11:04

Najbližšia  sobota ukáže práve hodnoty slovenského národa. Nikdy za posledné roky nebolo tak jasné definovať boj dobra a zla. Sám som si myslel, že tento zápas definitívne rozsekol kovid, kde sme sa mohli presvedčiť o charakterovej výbave mnohých ľudí v našom okolí či hlavne politikov. Nikto vtedy ani netušil, že ešte vypuklejšie to bude pri vojne na Ukrajine, kde jasne vidieť, kto je agresor a kto sa len bráni. Avšak vlnou masívnej propagandy sme na tom vzdelanostne a rozumovo tak biedne, že ešte po kovide aj vojna ukazuje náš pomýlený vnútorný svet hodnôt. To by sme však nemohli mať na scéne politikov, ktorí klamú, zavádzajú, konšpirujú a na druhej strane verejnosť, ktorá im tieto blbosti schvaľuje. Prestali sme si vážiť základné hodnoty, viac veríme statusom a videám na sociálnych sieťach než overeným faktom. Absentuje nám základná vzdelanosť, kde dovolíme v mnohých veciach tolerovať mnoho zlého. Hodnoty v srdci každého človeka majú obrovský význam. Nerád by som dával jasný kompas, kto je na pomyselnej strane dobra alebo zla, no s určitosťou viem napísať, že voliť extrémistické strany je za čiarou. Okrem toho sme svedkami špinavej kampane, kde sa nectia základné pravidlá slušnosti, kde skôr vidíme krčmové predstavenie než súboj programov politických strán a vyhrávajú emócie pred praktickými riešeniami pre náš bežný život.

 

Ponuka naprieč celým politickým spektrom je mimoriadne slabá. Vzdelaní odborníci pochopiteľne nechcú ísť do verejného života, lebo náš slovenský národ úspech neodpúšťa. Radi máme bláznov, despotov, krikľúňov a farizejov. Radi počúvame, ako sa máme zle, pričom táto krajina je hotová Amerika. Koho ísť voliť ešte neviem ani ja, no s istotou viem, že voliť pôjdem. Nebuďte aj vy ľahostajní voči tejto najvyššej forme demokracie, inak sa môže ľahko stať, že prejdeme do iného režimu, napríklad diktátorov. Samozrejme, nech už vyhrá hocikto, tak verme, že politikom konečne pôjde o dobro občana a nie o osobný profit. Držím vám palce, aby ste sa  správne rozhodli.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod