Žilinský Večerník

29. apríl 2024 | Lea
| 11°C

Komentáre

KOMENTÁR - Ježiško by nás vyfackal

Záver roka nás núti bilancovať všetko podstatné, pozeráme sa na naše úspechy, ale aj pády. Toto všetko sme zažili spoločne s vami aj my v Žilinskom večerníku.

23.12.2023 | 10:55

ÚPRIMNÉ ĎAKUJEM

Náš týždenník v budúcom roku nezvýši svoju cenu na trhu, budete si ho môcť kúpiť stále za rovnakú cenu 1,29 eura. Dovoľte mi úprimne sa poďakovať všetkým, ktorí sa podieľajú na živote týchto novín, a v neposlednom rade vám čitateľom, lebo práve vy nám veríte. Samozrejme, aj my sme len ľudia a občas robíme chyby. Ak ste čokoľvek vyhodnotili ako naše zlyhanie, tak prijmite moje úprimné ospravedlnenie. To je aj jedna zo základných vecí normálnych médií, čím sa jasne odlišujú od konšpiračných. Ak spravia chybu, aj si ju uvedomujú a vedia sa ospravedlniť. Aktuálna doba nepraje pravde, nepraje overovaniu faktov, nepraje túžbe po vzdelaní a pod. Ako zástupca mediálnej obce vás chcem požiadať, aby ste neverili všetkému, čo vidíte napríklad na sociálnych sieťach, a aby ste si každý názor v rámci možností overovali. Majte tiež na pamäti, že mať názor je dobrá vec, no fakty sú jasne dané a nikdy nemenné.

VŽDY ODPÚŠŤA!

V spleti vývoja spoločenskej situácie v krajine mám niekedy pocit, že Ježiško by nás mohol najradšej za všetko, čo tu robíme, poriadne vyfackať, no on razí inú taktiku. Večne odpúšťa! Teda za predpokladu, že aj my sami niečo úprimne ľutujeme. Nielen cez Vianoce, ale každý jeden deň sa skúsme najskôr pozrieť do zrkadla a snažiť sa bojovať o to jediné, aby sme boli v daný deň dobrými otcami/mamami, dobrými manželmi/manželkami, dobrými synmi/dcérami, dobrými kamarátmi/kamarátkami. Bez ohľadu na politický názor, sexuálnu orientáciu, náboženstvo a ďalšie trhliny, ktoré nás stále viac a viac len rozdeľujú. Vianoce majú čarovnú moc, aby sme konečne pochopili, že spolu dokážeme viac. Pravá láska nikdy nebude o slovách, ale o skutkoch, tak sa snažme v konkrétnych prípadoch súbojov dobra so zlom obstáť na výbornú. Tých zápasov máme počas bežného dňa mnoho, no aj keď občas prehráme, tak snáď vždy vstaneme, aby sme znova nezlyhali. Tradične každý komentár ukončujeme prianím, aby ste boli zdraví počas celého roka, pretože to ostatné zvládate hravo. Vlastne iba to som vám chcel napísať, nič iné nemá vyššiu hodnotu. Ja vám verím, opatrujte sa...

 

Juraj Vnuk - šéfredaktor Žilinského večerníka


 

Autor: - r -

Foto: Zuzana Martinková

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod