Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 13°C

Komentáre

KOMENTÁR - NEREZIGNUJTE NA VEREJNÝ ŽIVOT

Verím, že 2024 bude pre vás zárukou kvality, akú si len vy sami najlepšie urobíte. Teším sa na nové výzvy v roku, kde dominuje číslo 24. To mám pri zmienke nielen o meninách, ale aj narodeninách a nejako výnimočne je prepletené aj s ostatnými členmi mojej rodiny. Neverím na numerológiu, iba nastala pre mňa pekná zhoda náhod. Nové ciele si nedávam, no rád by som bol každý deň tou najlepšou verziou samého seba. Mnohokrát so zlyhaniami, pádmi, ale s úprimným pohľadom do zrkadla.

09.01.2024 | 09:50

Viac než inokedy potrebuje naša spoločnosť v roku 2024 aktívny prístup obyvateľov vo verejnom živote práve u vás doma. Postupne sledujeme nezáujem šikovných, vzdelaných ľudí angažovať sa vo verejnom živote a o správe veci verejných rozhodujú neraz tí, ktorým by sme nezverili v našich domácnostiach ani jediné euro. Nastáva čas, keď inteligencia nemôže byť ticho a iba sa zatvárať do svojich bublín. Je potrebné byť na ceste a snažiť sa svojím životom inšpirovať druhých. Práve dnes je to náročný boj, no nesmie nás to odradiť. Boj za budúce generácie má svoj zmysel, pretože my tu chceme a aj budeme žiť. V akom svete, v akom stave spoločnosti je už len a len na nás.

 

Politika je vec verejná, tá nie je len o ľavicovom či pravicovom tričku a neprekonateľných názorových rozporoch. Politika sú naše nemocnice, naše nedostavané diaľnice, naša „skvelá“ vzdelanostná úroveň detí či široká paleta neziskových organizácií, ktoré suplujú štát na rôznych úrovniach, primárne tej sociálnej a zdravotnej. Nerezignujte na verejný život, lebo naše budúce generácie  potrebujú práve teraz vzdelaných ľudí so správnymi morálnymi hodnotami.

 

Juraj Vnuk - šéfredaktor Žilinský večerník

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod