Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 11°C

Komentáre

KOMENTÁR – Odpustenie veľkosťou človeka

Znakom normálnych médií je, že za svoje chyby sa vedia ospravedlniť a v prípade väčšieho zlyhania aj prijať ďalšie kroky, ktoré k ich práci a hlavne povinnostiam patria.

11.03.2024 | 15:34

Tieto veci sa nedejú síce často, no vždy nám ukážu, aký úžasný a zároveň zraniteľný  je ľudský faktor v porovnaní napríklad s umelou inteligenciou, ktorá sa tlačí do popredia. Nie je úžasné, že človek robí chyby? Niekedy sa dejú neúmyselne, no najkrajšie je, že z chýb sa každý z nás učí do budúcnosti ich neopakovať. Zlyhania vzniknú, ak ste na ceste a chcete niečo tvoriť, teda ste v pohybe a nesedíte len za oknom so založenými rukami. O to viac sme užasnutí prístupom jedného kňaza zo Žilinskej diecézy, ktorému sme vyrobili na našich stranách menší problém počas minulotýždňového vydania. Jeho reakcia? Odpadnete! Iní by nám nadávali, žiadali verejné ospravedlnenie, no on pri komunikácii s nami iba dodal, že nám odpúšťa, lebo aj on je len človek s chybami a prosí taktiež druhých o odpustenie. Keby som vám napísal, čo všetko tomuto nedorozumeniu predchádzalo, tak by sme sa veru poriadne nasmiali, či tí viac veriaci by dodali, že Pán Boh si skutočne vie nájsť jedinečné cesty k vzájomným stretnutiam.

 

Aktuálna doba nám na Slovensku ukazuje, že síce je nás 5 miliónov, no sme neuveriteľne rozpoltení. Dnes táto na prvý pohľad krásna krajina bojuje o skutočné hodnoty aj s odkazom pre budúce generácie, na ktorej strane barikády bude stáť. Alibisti, zbabelci, hrdinovia? Vyberte si... Toto všetko by sa vôbec nemuselo diať, keby sme sa naučili viac si odpúšťať, mať viac nadhľadu či viac sa rozdávať. Marek, obrovské ďakujem za tvoj prínos pre náš novinársky mikrosvet, kiežby  ťa mnohí v našom regióne viac počúvali, potom by sa nám tu žilo krajšie.

 

Juraj Vnuk - šéfredaktor

Autor: - r -

Foto: cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod