Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 8°C

Komentáre

KOMENTÁR - Šašo a jeho inšpirácie

Budete sa čudovať, ale pre svoj bežný život, najmä pracovný, by som potreboval jednu asistentku. V hlave si často vymyslím tony blbostí, občas aj dosť podstatných, len vo víre ďalších na ne zabudnem.

20.12.2022 | 08:15

NEVÁHALI ANI SEKUNDU

Zrejme si hovoríte, že vám tieto riadky píše riadny šašo, čo je naozaj veľakrát moja prirodzená póza. Milujem provokovať  ľudí vo svojom najbližšom okolí, často kričať a byť riadne uletený. Stanú sa však aj momenty, keď prepnem kód. Pred zostavovaním tohto posledného dvojčísla sme mali pripravené rôzne vianočné témy, no niečo mi stále chýbalo. Pár dní pred uzávierkou som zistil, že je to práve tá najpodstatnejšia. Najlepšie veci som vždy zažil a aj spravil pod tlakom, s neprimeranou dávkou stresu a najmä spontánne. Preto som rád, že moji kolegovia a priatelia, ktorých som oslovil za pár dní, nezaváhali ani sekundu a podporili svojimi darmi dobrú vec vianočnej charity Žilinského večerníka. Po tretí rok sme prispeli organizácii v Žiline, ktorá robí skvelú prácu pre našu spoločnosť, tentoraz to bolo Občianske združenie Náruč. Pri vianočnej charite nám sekundoval aj Vlado Goffa. Ten sa objavil po ťažkom covide na našej titulke spred dvoch rokov s odkazom: „Rozdávajte radosť a pozitívnu energiu.“

 

OBJATIE LIEČI

A ešte niečo som chcel. Životné momenty ma naučili, že najväčšia radosť je z pomoci druhým ľuďom. Skutočne nezištne a zo srdca. Rovnako cítim, že je mojou povinnosťou  v tomto chorom pretvárky, falše a intríg  pravidelne čitateľov inšpirovať k dobrým veciam. Neskutočne som vďačný všetkým, ktorí túto cnosť vo mne objavili a objavujú (oni aj ony už vedia). Preto tieto riadky berte ako inšpiráciu pre vás, aby ste pomáhali vo svojom okolí. Nemusíte peniazmi. Ak ste niekedy boli chorí, tak isto viete, že najväčšia pomoc vám prišla v objatí a láske od vašich najbližších. Prosím, povedzte všetkým vašim láskam, že ich nesmierne ľúbite a pokojne pritom kričte z plného hrdla nech vás všetci počujú. Prajem vám do každého jedného dňa hlavne veľa zdravia  a snažte sa v sebe objaviť tú najlepšiu verziu samého seba.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod