Žilinský Večerník

18. apríl 2024 | Valér
| 0°C

Spravodajstvo

KOMENTÁR ŠÉFREDAKTORA - ZASTRAŠOVANIU NEUHNEME

Naša práca si vyžaduje riešiť ťažké situácie. Cielené útoky na nás nie sú výnimkou.

12.10.2021 | 10:27

Dlhých 30 rokov je riadková inzercia súčasťou našich novín. V minulom vydaní sa objavil  inzerát: „Chcem sa nakaziť koronavírusom, najlepšie Delta, aby som mal protilátky a nemusel sa očkovať. Napíšte mi, prídem za vami.“ Citlivý obsah má dve roviny. Prvou je právna stránka a tlačový zákon. „Vydavateľ periodickej tlače nezodpovedá za pravdivosť informácie zverejnenej v oprave, odpovedi, dodatočnom oznámení, inzercii a za klamlivú reklamu alebo porovnávaciu reklamu.“ Každé vydanie v tiráži na  strane 2 má uvedené, že redakcia nezodpovedá za právnu a obsahovú stránku inzerátov. Bol by som však veľký alibista, ak by som tvrdil, že z etického hľadiska sme neurobili chybu, za čo sa chcem z mojej pozície všetkým dotknutým osobám a  ľuďom dobrej vôle ospravedlniť.

 

Vo svojom obsahu sa od vzniku pandémie pravidelne venujeme témam spojeným s ochranou zdravia občanov, očkovaním, prevenciou, čo môžete postrehnúť aj v tomto vydaní. Aj na základe našich exkluzívnych materiálov ako rozhovor s dátovým analytikom Ivanom Bošňákom i osobným zážitkom s covidom v podaní futbalistu Vlada Goffu nám napísali ľudia, že práve ich svedectvá im otvorili oči k očkovaniu sa. Vtedy si poviete, že vaša práca má zmysel. Sám som zaočkovaný a aj týmto komentárom vyzývam verejnosť, aby sa dala zaočkovať.

 

Portál Žilinak uverejnil článok: „Žilinčanov poburuje inzerát v miestnej tlači, autor sa v ňom chce nakaziť koronavírusom.“ Žilinský večerník je na trhu 30 rokov a za ten čas sme stabilné médium. Z našich radov vzišli úspešní novinári ako napríklad súčasný šéfredaktor aktuality.sk Peter Bárdy či spravodajská redaktorka TV Markíza Zuzana Holienčíková. Je smutné, že v týchto časoch sa určitá skupina ľudí snaží polarizovať verejnosť a robiť chybné kroky, kde využívajú služby webového portálu. Ak  sú páni z webu Žilinak novinármi, tak nech vystupujú v článkoch pod skutočnými menami, riešia skutočné problémy Žilinčanov a nie len úpenlivo tvoria zisk. Robiť senzáciu z inzerátu na náš úkor, pričom jasne a dlhodobo deklaruje náš postoj k pandémii, je scestné. My sa neskrývame, svoju prácu si robíme zodpovedne. Kiežby tak robili aj ostatní.

 


 

 

Juraj Vnuk - šéfredaktor

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod