Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 4°C

Šport

Kraso klub Žilina počas pandémie

Sezóna krasokorčuliarov sa začala v máji 2020 letnou prípravou. Najskôr sme cvičili podľa videí, ktoré pripravovala trénerka v domácom prostredí, aby deti nestratili kondíciu. Potom sme začali cvičiť online, neskôr v malých skupinkách až sa nám nakoniec podarilo vytvoriť plnohodnotnú letnú atletickú prípravu. Balet a gymnastiku sme však z dôvodu zatvorenia telocviční museli zrušiť.

15.10.2020 | 13:56

Keďže sa sezóna skončila predčasne, častejšie sme využívali ľadovú plochu v Krásne nad Kysucou. Taktiež sa nám v júni podarilo zorganizovať oddielové sústredenie s kvalitným trénerom V. Dvojnikovom. Cez prázdniny sme sa zúčastnili ďalších krasokorčuliarskych sústredení: v Krásne nad Kysucou, v Ostrave a opäť v Trenčíne. Sústredenia sú veľmi náročné, keďže sa denne trénuje 2- až 3-krát na ľade a 2-krát mimo ľadu. Vďaka dostatočnému tréningu počas prázdnin sme zvládli nácvik nových choreografií a momentálne už len dolaďujeme prvky do jázd a veríme, že aj napriek náročnej situácii sa budeme môcť zúčastniť nejakých pretekov.
V septembri sme sa už 2-krát zúčastnili Burzy klubov, ktorú organizovalo mesto Žilina. Počas piatkového popoludnia sme prezentovali náš klub pred verejnosťou a snažili sme sa prilákať záujemcov na školu korčuľovania. V nedeľu 20. septembra sa nám podarilo školu korčuľovania úspešne spustiť. V sobotu 3. októbra sme sa zúčastnili krasokorčuliarskych testov v Ružomberku. Všetky tri dievčatá, ktoré sa zúčastnili, testy splnili a dokázali, že patria do výkonnostnej triedy (Laura Korbašová, Natália Matušková a Ruth Deáková).


Aj napriek zložitým opatreniam sa snažíme trénovať i naďalej. Radi by sme sa zúčastnili pretekov, ktoré deti motivujú a posúvajú vpred. Viaceré už boli zrušené alebo presunuté. V Žiline však ešte stále preteky plánujeme v pôvodnom termíne, a to 28. – 29. novembra. Držte nám palce, aby sa to podarilo!

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod