Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 8°C

Kultúra

Kubáčková a Dobrík tento rok dovolenkovali na Slovensku

Herci žilinského divadla Ivana Kubáčková a Ján Dobrík prezradili, ako sa im podarilo tento rok stráviť leto, i čo-to z ich pracovného kolotoča.

26.08.2013 | 13:37

Mladá nádejná herečka Ivana Kubáčková, držiteľka divadelných Dosiek 2012 a Mirka z televízneho seriálu Búrlivé víno, prezradila, že by v budúcnosti chcela absolvovať surferský kurz.

Máte čas na nejakú dovolenku počas leta?


Čas sa dovolenku bol, ale tento rok sa mi nepodarilo dostať sa k moru. Počas voľných dní som si užívala skôr malé výlety v okolí Bratislavy a príjemné večery v kruhu rodiny a priateľov, na ktorých cez rok nemám až tak veľa času.

Chystáte sa na nejaké zaujímavé miesto?


Momentálne sa chystám na predĺžený víkend na stredné Slovensko za známymi. Takže dúfam, že letné počasie nepoľaví a bude stále tak pekne slnečno a teplo. Tiež tajne dúfam, že sa mi podarí nejaká zimná dovolenka. Úplný luxus by bola letná dovolenka v zime, ale to je naozaj skôr taký malý, momentálne nesplniteľný sen.

Aké letné destinácie preferujete?


Mám rada Grécko, Chorvátsko a rada by som sa pozrela aj do Španielska či Turecka. Pred dvoma rokmi som bola v Egypte, ale táto krajina ma nejako neohúrila. Možno zlou voľbou hotela či lokality. Je pravda, že more je tam nádherné, vtedy som si prvýkrát v živote vyskúšala „šnorchlovanie“ pri krásnych korálových útesoch. Ak raz budú peniaze, čas a odhodlanie, chcela by som skúsiť Francúzsko či Austráliu a zúčastniť sa na nejakom surferskom kurze, vraj tam sú na to najlepšie podmienky.

Máte počas leta plno práce?


Náročný bol skôr máj a jún. V divadle končila sezóna, súčasne som premiérovala v Žiline v Mestskom divadle a v bratislavskom Prešporskom divadle. Vtedy bolo hlavne časovo náročné skĺbiť divadlo s nakrúcaním a neustálym cestovaním medzi Bratislavou a Žilinou. Cez leto, kedy sú v divadle prázdniny, sa situácia upokojila, takže som mala dosť času aj na oddych. Moje tohtoročné leto sa nieslo (a stále nesie) v pracovnom duchu. Výroba Búrlivého vína sa zastavila na asi dva týždne, aby si herci a celý štáb mohli oddýchnuť, nakoľko medzi nakrúcaním prvej a druhej série nebola nijaká pauza.

Ako sa vám pracuje na tomto seriáli?


Búrlivé víno je pre mňa úplne nová, doteraz nepoznaná, pracovná skúsenosť. Spolupráca na tomto projekte je príjemná, na môj vkus možno trochu prirýchla, ale inak sa nemám na čo sťažovať. Či už hereckí kolegovia, režiséri, ale aj celý štáb sú milí a príjemní ľudia, s ktorými dobre vychádzam. Až som sama prekvapená, že som zatiaľ nezažila žiadny výrazný konflikt na pľaci pri takom množstve ľudí. Ale tak, sú to profesionáli.

Uvidíme vás aj v nejakom inom televíznom projekte?


Zatiaľ som žiadnu novú seriálovú ponuku nedostala. Ja sa teším najmä na začiatok sezóny v divadle, už mi chýba.

 

 

Hercovi Jánovi Dobríkovi, rodákovi z Banskej Bystrice, sa veľmi páčila minuloročná dovolenka na Ibize, ale ani tohtoročné leto strávené na Slovenku nebolo zlou voľbou.

Ako by ste zhodnotili záver uplynulej sezóny?


Záver minulej sezóny bol pre mňa pracovne dosť divoký. Skúšam v Bratislave v divadle Aréna. Toto skúšanie je rozdelené na dve fázy - 6 týždňov na konci sezóny a 3 týždne na začiatku tej ďalšej, to znamená, že som za posledných 6 týždňov pred divadelnými prázdninami takmer každý deň ráno cestoval do Bratislavy na skúšku. Potom popoludní z Bratislavy do Žiliny odohrať večerné predstavenie. Neskoro večer som sa musel pripraviť na ďalšiu skúšku v Aréne a ráno opäť šoférovať do Bratislavy. A tak stále dookola. Aby toho nebolo málo, od polovice júna točím nový televízny seriál pre TV JOJ s názvom KLAN. Keďže som pracovne dosť vyťažený, bol som veľmi rád, keď mi nie malou mierou vyšla ústretovosť a ochota zo strany vedenia Mestského divadla Žilina (MDŽ). Som za to vďačný.

Vystupovali ste s nejakými predstaveniami aj na festivaloch?


Na troch festivaloch - na Martinských dotykoch a spojeniach sme boli s predstavením Zločin a trest, na festivale vo Váci sme hrali predstavenie Ako v Sistrách lístia svist a na festivale Bažant Pohoda to bolo predstavenie Beat (každý ma svoj rytmus). Všetky vznikli v réžii Eduarda Kudláča, umeleckého šéfa MDŽ. A potom prišli tie nádherné divadelné prázdniny (smiech).

Chystáte sa niekde k moru, alebo ste už boli?


Minulý rok sa mi podarilo navštíviť ostrov Ibiza, kde som si dokonale užil oddych, slnko a more, no toho roku som nebol ani pri mori, ani nikde v zahraničí. Zážitkov a príjemných spomienok mám napriek tomu neúrekom aj zo Slovenska. Napríklad výlety na Liptovskú Maru a banskoštiavnické jazerá, „grilovačky“, futbalový zápas all stars Kremnička a veľmi rád som chodil pomáhať kamarátovi z detstva pri stavbe jeho rodinného domu. Popri tom som nezabudol ani na môj top koníček posledných mesiacov - fotografiu. Do konca leta ma čaká ešte niekoľko príjemných povinností a rodinných stretnutí.

A kde vás ešte uvidíme okrem nového televízneho seriálu?


Už 19. augusta sa opäť rozbehol kolotoč natáčania seriálu a od začiatku septembra sa rozbieha ďalšia divadelná sezóna, ktorú budem začínať na striedačku v Žiline a Bratislave. V žilinskom divadle nás čakajú štyri nové premiéry a diváci sa už teraz môžu tešiť na rôznorodé žánre a nové príbehy, ktoré im MDŽ a jeho kolektív pripraví.

 

Lucia Kubalová
Foto archív Ján Dobrík, Tv Markíza

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod