Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 1°C

Spravodajstvo

Kuciakovho brata Jozefa zbili: Takýto odkaz poslal z nemocnice

Jozef Kuciak, brat zavraždeného novinára Jána Kuciaka, pridal v piatok príspevok na sociálnej sieti a fotku s tvárou plnou modrín a opuchlín. Má zlomený nos a časť čeľuste. V dlhom statuse opísal, ako ho spolu s kamarátmi minulý týždeň v sobotu napadli.

13.03.2020 | 14:55

K útoku došlo v malom pohostinstve, v ktorom sa zastavil cestou z návštevy. Vracal sa autom spolu s ďalšími dvoma kamarátmi.


 
Jeden z nich vystúpil, šiel dnu po cigarety. Keďže v pohostinstve už mali zavretú kasu, vrátil sa späť do auta."Tu priamo k autu, v ktorom sme sedeli, prišiel útočník a udrel kamaráta do tváre, pričom mu roztrhol obočie a začal prudko krvácať. Dokonca nie toho, ktorý bol v pohostinstve, ale iného. Situáciu na čas zachránil neznámy muž, ktorý útočníka odtiahol. Zranený kamarát v sprievode druhého kamaráta išli od barmanky pýtať vreckovku na zastavenie prudkého krvácania. Cez pult na nich opäť vyletel útočník, tu sa už chalani útočníkovi bránili. Útočník dokonca vytiahol zbraň," opisuje Jozef Kuciak.

 

Po upokojení situácie Jozef podľa vlastných slov z auta vystúpil tiež a s kamarátmi sa dohadoval, či zavolajú políciu. Rozhodli sa pokračovať domov.Na ceste napadli skupinu znova. "Po asi troch minútach cesty nás zablokovalo jedno auto a druhé zastavilo tesne za nami. Posledné, čo si pamätám, boli kopance a údery do auta, z ktorého nás vytiahli a dobili... potom už len záblesky polícia, záchranka, nemocnica," pokračuje.V nedeľu bol Jozef Kuciak podal trestné oznámenie a polícia začala s vyšetrovaním. "Tajne som dúfal, že v priebehu týždňa sa ozve aspoň niektorí z útočníkov, ospravedlní sa a oľutuje čin," píše Jozef s tým, že namiesto toho útočník z pohostinstva podal trestné oznámenie na jeho kamarátov, ktorí sa útoku a ohrozovaním zbraňou bránili."Možno plynovou, ale v takejto situácii to nemožno rozlíšiť. Myslím, že to útočníkovi niekto poradil ako jedinú možnú obranu," dodal.

 

Jozef v statuse vyzval ľudí, aby sa obrátili na políciu s akoukoľvek informáciou o útočníkoch."Dlho som váhal. Nie som pomstychtivý. Nechcem ublížiť ani tým, ktorí na nás zaútočili. Neviem, aké boli ich pohnútky a kto ich na útok zmanipuloval/vyprovokoval. Nejde mi ani o peniaze, vždy sa dá dohodnúť. Len musí človek vidieť ľútosť a mať záruku, že už nikdy nič podobné nikomu neurobia," napísal Jozef. Dodal, že s jeho bratom Jánom Kuciakom tento incident pravdepodobne nesúvisel, keďže pri prvom útoku na kamráta on sám ešte sedel v aute.

Autor: - r -

Zdroj: Facebook J.K.

Foto: archív J.K.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod