Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 10°C

Kultúra

Kultúrne leto ešte nekončí: Pred nami je septembrová nádielka

Žilinské kultúrne leto pokračuje aj po letných prázdninách. Koniec prvého septembrového týždňa prinesie do Žiliny množstvo podujatí. Žilinčania sa môžu tešiť na koncerty, športové aktivity či filmový festival.

06.09.2019 | 09:54

Žilinské kultúrne leto nekončí. Pokračovať bude aj počas návratu do školských lavíc. V týchto dňoch prebieha filmový festival Slnko na skalách. Priaznivci outdooru a vysokohorskej turistiky si môžu užívať program až do nedele 8. septembra.

Od piatka 6. septembra sa festival presunie do kempu Slnečné skaly v Poluvsí, kde sa predstavia zaujímaví hostia, pripravené sú tiež workshopy, program pre deti, burza turistickej výstroje či koncerty.

Námestie Andreja Hlinku premenilo na futbalové ihrisko. Prebieha v poradí už dvanásty ročník obľúbeného futbalového podujatia Sever proti Juhu alebo Žilinčania sa bavia futbalom. Súčasťou štvrtkového programu bolo aj stretnutie v plážovej hádzanej medzi Výberom mesta Žilina a Hádzanárskym klubom Malá Fatra. V piatok bude pre deti a ich rodičov pripravená Burza športových klubov, kde predstavia svoju činnosť a aktivity športové kluby zo Žiliny a deťom tak uľahčia voľbu pri hľadaní najvhodnejšej športovej disciplíny.

Na Mariánskom námestí sa uskutočnil medzinárodný festival spoznávania rôznorodosti ľudí s názvom Inter Nos, súčasťou ktorého boli sprievodné programy a divadelné, hudobné, literárne či výtvarné predstavenia. Festival nadviazal na Jašidielňu, ktorá sa každoročne konala v Žiline prvý septembrový týždeň.

V piatok 6. septembra ožije Mariánske námestie obľúbeným podujatím Záverečná, na ktorom sa už tradične rozlúčime s letom a letnými prázdninami. Návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenia nielen žilinských kapiel. Lineup: 17.00 Dave Brannigan, 18.30 Helenine oči, 20.00 Ja, Ty a Rolo.

Autor: - r -

Foto: Redakcia

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod