Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -3°C

Spravodajstvo

Kúpele otvorili letnú sezónu i predstavili novinky

Slovenské kúpele Spa Aphrodite v Rajeckých Tepliciach otvorili letnú sezónu, pri príležitosti ktorej oficiálne predstavili aj dve novinky Aphrodite park a rehabilitačné centrum Spa Rehab Clinic.

22.06.2021 | 11:41

PRÍJEMNÉ PROSTREDIE NA ČERSTVOM VZDUCHU

 Kúpele Spa Aphrodite budujú značku luxusného kúpeľného zariadenia určeného pre tú najnáročnejšiu klientelu už dve dekády. Aj napriek nepriaznivej ekonomickej situácií v kúpeľníctve a cestovnom ruchu, ktorá bola spôsobená najmä svetovou pandémiou sa snažia stále zlepšovať a rozširovať liečebné a rehabilitačné portfólio pre svojich návštevníkov. „Už viac ako dvadsať rokov sa snažíme priniesť našim klientom nielen špičkovú európsku úroveň služieb, ale priblížiť sa najväčším svetovým zdravotníckym zariadeniam a trendom. Minulý rok sme kvôli šíriacemu sa koronavírusu museli prerušiť sériu otvorení, preto sme dnes veľmi radi, že môžeme predstaviť dve naše najvýraznejšie novinky - posilnenie liečebného segmentu a skrášlenú vonkajšiu časť areálu,“ hovorí viceprezident SLK Rajecké Teplice Zdenko Miškolci ml. Na otvorení kúpeľnej sezóny 2021 sa zúčastnilo mnoho osobností z politického a spoločenského života, medzi ktorými nechýbala ani česká topmodelka Simona Krainová, ktorá spolu s majiteľom kúpeľov Zdenekom Miškolcim a viceprezidentom Spa Aphrodite Zdenkom Miškolcom ml. slávnostne prestrihla pásku. „Kúpeľný park, tak ako aj v iných kúpeľných mestách, má slúžiť predovšetkým na prechádzky v príjemnom prostredí a na čerstvom vzduchu. Mnoho lekárov odporúča chodenie ako top procedúru v kombinácií s pitnými kúrami na posilnenie zdravia.“ Dizajn kúpeľného parku je ladený do jemného antického štýlu, ktorý si zanecháva svoj moderný čistý náhľad. „Snažili sme sa tam umiestniť dreviny a rastliny, ktoré budú spĺňať celoročný charakter, tak ako kúpele fungujú celý rok. Náklady na renovácie (park, Rehab Clinic, renovácie ubytovania) vyšli približne na 500 tisíc eur, no ide len o jednu z ďalších etáp inovácie v kúpeľoch. Nasledovať by mali ďalšie prvky, ako je kúpeľná kolonáda.“


 

PREVENCIA A IMUNITA

Spa Aphrodite sú dlhé roky nielen zdravotnými kúpeľmi, ale aj rehabilitačným zariadením. „Otvorenie Spa Rehab Clinic, ktoré prináša špičkovú diagnostiku, prevenciu a liečbu pohybového systému je len vylepšením doterajších procedúr a prístrojov, aby sme zvýraznili a zlepšili rehabilitácie a dostali ich na tú najvyššiu úroveň. Počas podnikania našej rodiny, zažíva tento priestor už druhú prestavbu. Najprv sa tam nachádzalo whirpoolové oddelenie, aktuálne sme priestory prerobili na rehabilitačné procedúry, ako sú vodné trakcie, magnetoterapie, fyzioterapie prístrojmi Imoove či Redcord, analýza tela prístrojom Tanita a mnoho ďalších.“ Kúpeľné zariadenie Spa Aphrodite Rajecké Teplice je jednoznačne skvelým miestom oddychu, relaxu a načerpania novej potrebnej pozitívnej energie. Disponujú prameňmi termálnej vody s teplotou 38 °C a obsahom hydrogénuhličitanov, vápnika a horčíka, ktoré sú vhodné najmä na liečbu pohybového ústrojenstva, neurologických ochorení a chorôb z povolania. „Aktuálne u nás rehabilitujú aj postcovidoví komerční pacienti, nakoľko poskytujeme postcovidový liečebný program. Prevencia a imunita sa v súčasnosti ukazujú ako jeden z najdôležitejších faktorov v boji proti rôznym vírusom, konkrétne aj proti súčasnému koronavírusu,“ dopĺňa viceprezident Spa Aprodite Zdenko Miškolci ml.

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod