Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -3°C

Šport

Lepšie športové podmienky: v Žiline opravia niektoré športoviská

Ešte tento rok sa žilinská radnica pustí do rekonštrukcie športového areálu pri ZŠ Martinská.

23.03.2021 | 14:45

ŽILINA. S projektom opravy ihrísk pri ZŠ s MŠ Gaštanová sa mesto plánuje uchádzať o podporu z externých zdrojov. Po tom, ako športoviská zrekonštruujú, budú areály spĺňať aktuálne normy, parametre i požiadavky na bezpečnosť a bezbariérovosť.

 

Opravu areálu na Martinskej chce mesto spustiť do leta. „Celkové náklady na stavebné práce predstavujú sumu viac ako 288 000 eur. Obnovené budú viaceré športové prvky. Súčasný atletický ovál a dráha pre skok do diaľky dostanú nový tartanový povrch a upravia sa aj rozmery oválu, aby spĺňal požadované normy a štandardy pre atletické súťaže. Súčasťou bude aj šprintová rovinka v dĺžke 100 metrov. Priestory pre skok do diaľky a vrh guľou zostanú zachované, pričom budú doplnené o nové prvky, ako je napríklad prah pre vrh guľou, doskočisko s lapačom piesku a dopadisko pre vrh guľou. Nový povrch dostane i futbalové ihrisko v podobe kobercového trávnika a pribudnú aj záchytné siete v priestoroch bránkovísk,“ detailne informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík. Zrekonštruované objekty budú podľa mesta slúžiť pre aktivity zamerané na atletiku a junior futbal.

 

Pri rekonštrukcii areálu pri ZŠ s MŠ Gaštanová sa bude radnica uchádzať o prostriedky z externých zdrojov. „Predpokladané celkové náklady sú v hodnote 476 000 eur. Projekt, tak ako v prípade areálu pri ZŠ Martinská, počíta s komplexnou rekonštrukciou existujúcich športovísk tak, aby spĺňali potrebné športové parametre a bezpečnostné prvky. Konkrétne ide o revitalizáciu atletického oválu s dĺžkou 250 metrov so 100-metrovou rovinkou a priestoru pre skok do diaľky. Doplní sa mobilný sektor pre skok do výšky a vybuduje sa nové viacúčelové ihrisko. Taktiež sa obnoví a vyčistí existujúce volejbalové ihrisko. Všetky športoviská dostanú nový povrch a spevnené plochy, zároveň budú dobudované aj ochranné siete v priestoroch volejbalového a viacúčelového ihriska. Realizácia tohto projektu je naplánovaná v tomto roku,“ vysvetlil hovorca mesta.

Foto: mesto Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod