Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 13°C

Šport

M. Cingel: „Veľmi si vážim titul.“

Muay Thai – K1. Jednoznačne najväčším úspechom rodáka z Makova a borca žilinského klubu DIAMOND GYM je opasok majstra Európy WKF. Ekrazitujúca atmosféra publika v Čadci a skvelý výkon Cingela boli základnými kameňmi úspechu.

07.10.2013 | 15:35

Titulový zápas vás zastihol v unikátnej forme, Bosniakovi Kadičovi ste nedali šancu...

Poctivo som sa pripravoval na tento zápas, ale súper bol nepríjemný ľavák. Mal opačné garde ako ja, to je vždy veľmi ťažký boj. Snažil som sa súpera rozhýbavať do strán a pracovať na pohybe, čo napokon slávilo úspech. Veľmi si vážim tento titul, ale týmto celá naša práca v klube nekončí. Stále budeme makať, aby sme získavali nové a nové úspechy.
 

Môže chodiť Miro Cingel pokojne po verejnosti, stretávate sa s popularitou?

Veľmi sa teším, že ľudia sú veľmi milí a hlavne, že sa zaujímajú o tento šport a dosť o mne vedia. Nejakú špeciálnu kuriozitu som nezažil, ale v nedeľu som bol dojatý na futbalovom zápase v Makove. Domáci fans zorganizovali odovzdávanie cien, takže, Javorník, ďakujem.
 

Vaše plány do budúcnosti, čo s titulom svetového šampióna?

Je to ťažká cesta, ale netreba do toho ísť hlava-nehlava. Uvidíme v budúcom roku, ale najbližšie sa spolu aj s tímovým kolegom Tomášom Šenkýrom predstavím 6. 12. v Bratislave na Pasienkoch proti súperovi z Nemecka.
 

Tesne po galavečeri ste boli najobletovanejším mužom v hale, Miro Cingel a krásne ženy to ide dokopy? Našli ste už tú pravú?

Veď som na vás kričal, že práve kvôli tomu robím tento šport (smiech). Momentálne som nezadaný, ale veľmi rád, že nielen mne, ale aj celému klubu, fandí toľko ľudí, teda aj dievčat.

Ďakujem všetkým, najmä realizačnému tímu, ktorý pripravil galavečer, divákom a našim fanúšikom, tímu DIAMOND GYM, trénerom Šumichrast – Popluhár za prípravu našich bojovníkov a odvedenú prácu v zákulisí, Lubošovi Pilátovi, partnerom a sponzorom, ktorými sú: IS – MIRAGE, EL TORO, Hotel DIPLOMAT – Rajecké Teplice, FPD, mesto Čadca, DOXX Bet KING LIGHT & SOUND, SKI RAČA, KA Metal, TV FANDA, TV NOVA SPORT, Gryf Stavoimpex, Fightnews.sk, Sirka a Miza, Izolstav-ZA, MIRALI Media, Europarket, Just fight, Credia.
 

Juraj Vnuk
Snímka archív Miroslava Cingela

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod