Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 8°C

Šport

Majiteľ žilinských Vlkov pred štartom baráže: Mikuláš je favorit, baráž je nastavená nefér

Žilinský hokej prežíva značné znovuzrodenie. Hektické momenty z uplynulého týždňa sme pred štartom baráže zhodnotili s majiteľom klubu Rastislavom Chovancom.

16.04.2022 | 10:22

Vlci dokázali poblázniť celú Žilinu, atmosféra na zimnom štadióne je doslova elektrizujúca. Uvedomujete si to?

Pred začiatkom finále som si želal účasť 4 tisíc fanúšikov na našom štadióne, čo sa mi splnilo. Toto bol jeden z našich cieľov pred vstupom do žilinského hokeja a ukazuje sa, že Žilina je hokejové mesto. Verím, že počas celej baráže nás budú verní priaznivci stále podporovať.


 

Ako vidíte šance na postup do extraligy?

Jednoznačne je Mikuláš favorit. Extraligová úroveň je oproti prvej lige vyššia a v tíme disponuje s množstvom skúsených hráčov, ktorí vedia hrať pod tlakom. My sa chceme presadiť našou hrou a poraziť ich na vlne výborného kolektívu a emócie.

Nemôžu byť veľkou výhodou aj skvelí žilinskí fanúšikovia? Prvé dva zápasy a prípadný siedmy zápas sa bude hrať v Žiline.

Skôr je toto cena útechy. Už počas celej sezóny som sa vyjadroval a stojím si za tým, že baráž je nastavená nefér a víťaz by mal postupovať priamo do extraligy. Členovia výkonného výboru chceli aspoň čosi vyrovnať, a tak dali možnosť prvých domácich zápasov i prípadného siedmeho zápasu série na ľad prvoligistu. Celú sezónu má extraligista značnú výhodu, pretože môže mať až  7 (7 mohli mať celú sezónu, na baráž môžu postaviť 5 – pozn. red.) zahraničných hráčov na súpiske a najmä brankára, čo v našej lige nejde.

 

 

Viac si prečítate v najnovšom vydaní Žilinského večerníka, ktorý si budete môcť zakúpiť už tento utorok 19. apríla

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod