Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 2°C

Ostatný šport

Malí atléti priviezli z Dubnice osem medailí

Atletickým nádejám zo Žiliny sa na krajských majstrovstvách v Dubnici nad Váhom darilo. Do Žiliny sa vrátili s peknou medailovou zbierkou.

02.10.2019 | 11:10

V sobotu 28. septembra sa na štadióne v Dubnici nad Váhom konali atletické Majstrovstvá kraja jednotlivcov v kategórii najmladší žiaci (ročník 2008 a mladší) a mladší žiaci (ročníky 2006 a 2007). Za ŠK Juventa bolo nominovaných 13 športovcov – Madárová, Drozdová, Valovičová, Švagrová, Gabčíková, Trefná, Kučavíková, Mandúchová, Pokorný, Habrún, Michel, Šugár a Jonek, ktorí priniesli domov spolu osem medailí.

Zlatú vybojovala v kategórii najmladších žiačok krásnym výkonom 130 cm v skoku do výšky Natália Drozdová. Vyrovnala tak svoj osobný rekord. Tri strieborné medaily získali v kategórii najmladších žiakov Alex Pokorný hneď v dvoch disciplínach – skoku do diaľky a v behu na 1000 m a Pavol Jonek v behu na 150 m. Štvrté striebro pridal mladší žiak Jakub Habrún v hode kriketovou loptičkou. Bronzové medaily získali najmladšie žiačky Kristína Švagrová v hode kriketkou a Ema Valovičová v skoku do výšky ako aj kvarteto najmladších žiakov Jonek, Michel, Šugár a Pokorný v štafetovom behu na 4x60 m.

Autor: - r -

Foto: archív klubu

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod