Žilinský Večerník

5. máj 2024 | Lesana, Lesia
| 5°C

Šport

Martin Králik: Prvé štarty za Žilinu boli proti Nitre

Neskutočný debut. Elegantný stopér Martin Králik, ktorý je kapitánom v slovenskej reprezentačnej U 19 a v tíme MŠK Žilina U 19, sa dočkal premiéry medzi seniormi práve proti Nitre. Uviedol sa impozantne, bezchybný výkon na stopérskom poste vyšperkoval gólom.

05.11.2013 | 08:29

Sú dva dni po stretnutí, aké sú vaše aktuálne pocity?

Snažím sa brať všetko skromne, ale nebudem skrývať veľkú radosť, že som nastúpil a ešte dokázal streliť gól. Avšak z jedného zápasu sa nedá žiť stále, snažím sa myslieť dopredu.


Kedy ste sa dozvedeli o vašej nominácii do základnej zostavy ako stopér po boku kapitána Piačeka?

Už počas týždňa som tušil, že by som mohol nastúpiť. Dve hodiny pred stretnutím na predzápasovej príprave tréner Guľa povedal moje meno. Som veľmi rád, že mi dal šancu a snažil som sa mu odvďačiť najlepšie ako som vedel.


Ako dlho vám trvalo čítanie sms správ? Ktorá vám utkvela v pamäti?

Musel som telefón cestou naspäť do Žiliny poriadne prelúskať. Presný čas si nepamätám, ale bolo toho veľmi veľa. Gratulácie od mamy a otca, že sú na mňa hrdí, ma veľmi potešili.


Zažili ste debut z ríše snov v žilinskom drese, Nitra je pre vás osudová...

Hovoril som spoluhráčovi Miňovi Škriniarovi, že prvý zápas v žilinskom drese v tíme U 15 som odohral v Nitre. Je to akési zvláštne, toľko menšia symbolika.


Čo vás čaká v rámci reprezentácie v tíme U 19?

Chystáme sa do Bulharska na prvé kolo kvalifikácie, ktorá začne už 12. novembra. Čakajú nás tímy Bulharska, Grécka a Albánska. Pevne verím, že postúpime do druhého kola.

 

A. Guľa o M. Králikovi: „Bol som presvedčený, že Martin pozíciu zvládol solídne. Nielen preto, že strelil gól, ale bol kreatívny a konštruktívny v určitých herných situáciách. Rozhodne v zostave s ním sme neboli slabší, práve naopak. Profitoval aj z výkonu Piačeka a dokázali spolu s brankárom a krajnými obrancami vytvoriť kompaktnú obrannú formáciu.“

Juraj Vnuk
Snímka MŠK Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod