Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 1°C

Šport

Matúš Rusnák oslávil prvý ligový gól akrobaticky: skočil si parádne dvojité salto

Svojrázne gólové oslavy Šošonov pokračujú. Po prvom ligovom góle Tibora Slebodníka bol v hlavnej úlohe jeho pupok, tentokrát sa zaskvel brilantnou gymnastikou krídelník Matúš Rusnák (21). Aj jeho gól veľkou mierou pomohol k výhre nad Ružomberkom 3:2 v poslednom zápase základnej časti Fortuna ligy.

09.03.2021 | 12:06

Čo bolo kľúčom k úspechu proti Liptákom?

Tento zápas nám vyšiel, bolo to niečo iné ako v Trnave. Počas týždňa sme si dostatočne rozobrali súpera, náš zámer bolo hrať s vysokým pressingom, čo bolo aj vidieť a podarilo sa nám to zúročiť už do polčasu tromi gólmi. Sme za to radi.

Ako ste videli váš strelený gól?

My sme sa s obrancom Kiwiorom už o takejto situácii rozprávali. Je to ľavý stopér a svojou ľavačkou mi poslal dobrú diagonálu, trochu to máme aj natrénované. Potom to už bolo o dobrom spracovaní a bolo pre mňa ľahké premeniť to.

Máte nejaké gymnastické schopnosti? Vaša oslava gólu stála za to.

Možno mám dobrú genetiku, tým by som túto odpoveď zakončil.

Máte teda v talóne ešte nejaké saltá či premety po ďalších strelených góloch?

Uvidíme, ťažko povedať. Počas prvej vlny pandémie som sa snažil zabaviť, ako to len išlo a hýbal sa na maximum. Som dosť ohybný, premet i salto vzad som stihol dobre potrénovať. Určite bude môj telocvikár zo základnej školy na mňa pyšný.

Fyzicky ste na ihrisku vyčnievali, je kondícia jedna z vašich silných futbalových stránok?

Nielen ja, ale aj celý tím tvrdo trénuje a asi poviem za každého hráča, že kondične sme na tom skvele. Po tejto výhre sme na tom dobre aj psychicky. Musíme poďakovať všetkým, ktorí sa o nás starajú, aby sme mohli týmto štýlom tak dobre trénovať a zlepšovať sa.

Po dlhšom čase ste hrali v základe. Viac vám vyhovuje krajná pozícia vpredu či skôr vzadu?

Potrebujem hrávať, kde ma bude tréner potrebovať. Ak mi povie, že musím ísť do brány, tak pôjdem asi aj chytať. Nesnažím sa vyberať si len jednu alternatívu, vždy chcem pomôcť mužstvu k výhre.

Tretie miesto po základnej časti je realitou, to musí byť jasná spokojnosť...

Sme spokojní, no môže to byť aj lepšie. Sme tretí, no máme vyššiu motiváciu a chceme ponaháňať Dunajskú Stredu.

Bola nejaká malá oslava po prvom strelenom góle v lige?

Nič výnimočné. Na štadióne som si dal krátku regeneráciu, pozrel som si dobrý film a mysľou som sa už pripravoval na ďalší týždeň.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ján Mintál

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod