Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 13°C

Z regiónu

Mesto Bytča pripravilo pre deti na MDD pre pestrý program

Oddychová zóna „Na Kaplnke“ bude v piatok 31.5.2024 patriť deťom. Mesto Bytča a CVČ Bytča pripravili pre malých návštevníkov zaujímavý program, súťaže a sprievodné aktivity. Zaspieva aj Tomáš Bezdeda.

28.05.2024 | 21:37

 BOHATÝ PROGRAM

Podujatie začína v poobedňajších hodinách tematickým celkom v gescii CVČ Bytča. Deti môžu súťažiť v ôsmich disciplínach, kde hlavnou myšlienkou bude lúčne kráľovstvo a hmyz. Na jeho konci vystúpia mažoretky Meryll, ktoré nedávno na medzinárodnej súťaži v Kroměříži, získali medaile v niekoľkých kategóriách. „ Od 17,00 hod sa deťom bude venovať   obľúbený detský zabávač Ujo Ľubo, ktorý sa viac ako 15 rokov venuje príprave hudobných rozprávok, pesničiek a animačných programov pre deti. Pokračovať bude koncert speváka Tomáš Bezdedu, “ uviedla Nina Gácik, kultúrna referentka Mesta Bytča.


 

DETI VŽDY PRIORITOU

Aj tento rok je pripravených množstvo atraktívnych sprievodných aktivít. Medzi ne patria ukážky cvičení vojakov 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny, ukážky práce a výcvikov miestnych dobrovoľných hasičov a polície. Prvý krát sa predstavia a predvedú svoje motorky členovia Klubu Mechanik Riders z Bytče. Nebude chýbať ani obľúbená penová párty. „Medzinárodný deň detí tradične otvára kultúrne leto v Bytči. Snažíme sa z roka na rok program vylepšovať a zaraďovať do neho ďalšie atrakcie. Minulý rok prišlo osláviť MDD na Kaplnku okolo 1 000 detí. Približne rovnaký počet očakávame aj teraz. Všetky deti, ktoré sa zúčastnia pripravených súťaží, dostanú darčeky,“, dodal na záver Miroslav Minárčik, primátor mesta Bytča.

V prípade nepriaznivého počasia sa program presunie do Domu kultúry v Bytči.


 

              

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív mesta

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod