Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -2°C

Spravodajstvo

Migrantov z Afganistanu zadržala polícia v Radoli

Policajné hliadky na Kysuciach mali v stredu 20. januára podvečer plné ruky práce, keď reagovali na hlásenie pohybu siedmich mužov po ceste. Napokon sa ukázalo, že na Kysuce sa dostali vďaka nákladnému kamiónu a nemali žiadne doklady totožnosti.

26.01.2021 | 17:05

Operačný dôstojník z Čadce prijal hlásenie, že v prímestskej časti Budatínskej Lehoty pri predajni syrových výrobkov v Kysuckom Novom Meste vystúpilo z návesu zahraničného nákladného vozidla viacero cudzincov. „Na miesto vyslala polícia najbližšie hliadky, aby preverili hlásenie. Po príchode zistili, že popri ceste v obci Radoľa kráča sedem mužov. Policajti mužov vyzvali, aby predložili svoje doklady. Doklady nemal ani jeden z nich. Tvrdili, že šiesti sú štátnej príslušnosti Afganistanu a jeden je maloletý, štátnej príslušnosti Pakistan. Chceli sa dostať do Rakúska za lepším životom,“ napísala Polícia Slovenskej republiky v správe na sociálnej sieti.

Policajti cudzincov odovzdali kolegom, vecne a miestne príslušným z Oddelenia cudzineckej polície v Žiline. Šesť cudzincov po vykonaní procesných úkonov v zmysle zákona o pobyte cudzincov a za prísnych epidemických pravidiel odviezli na útvar policajného zaistenia do Sečoviec a maloletú osobu policajti odovzdali žilinským pracovníkom Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Viac informácií sme sa snažili zistiť od starostu obce Radoľa Antona Tkáčika či primátora Kysuckého Nového Mesta Mariána Mihaldu, no tento prípad neevidovali. „Na mieste boli príslušníci štátnej polície, naši mestskí policajti pri tomto zásahu neboli. Rovnako ako vy mám informácie len zo sociálnej siete, neviem sa preto bližšie vyjadriť, i keď Budatínska Lehota je naša mestská časť,“ povedal v našom telefonickom rozhovore primátor Kysuckého Nového Mesta Marián Mihalda.

 

 

Autor: - r -

Foto: archív Polícia SR

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod