Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| 3°C

Spravodajstvo

Milan Paleš s ďalším titulom majstra sveta: súpera prevalcoval na plnej čiare

Po troch kolách znel jasný verdikt rozhodcov. Milan Paleš sa stal v holandskom Alkmaare majstrom sveta Enfusion Cage do 70 kg. Žilinský borec si tak pripísal na konto ďalší titulový opasok v kariére, keď si poradil s Maročanom Lahmajom. Po návrate domov poskytol nášmu týždenníku exkluzívny rozhovor.

15.10.2020 | 19:06

Ako sa vám pozdávala organizácia zápasu v Holandsku, bolo všetko na špičkovej úrovni?

V Holandsku som boxoval prvýkrát, i keď som tam mal nejaké sústredenia či tréningy. Rád cestujem, ale cez pandémiu je to určitá komplikácia. Po rôznych presunoch lietadlom, autami či vlakom sme museli na hoteli improvizovať pri zhodení potrebných kíl, ale našťastie som navážil v poriadku. Organizácia Enfusion je na profesionálnej úrovni, jedinou zmenou bol boj v klietke a s malými rukavicami. Celkovo som sa s týmito novými pravidlami stotožnil a nemám s tým problém.

Pred odletom ste mali menšie obavy z boja s menšími rukavicami. Bolo to nakoniec v poriadku?

Užil som si to, nevidím v tom extra problém, len údery viac bolia, čo som aj sám pocítil. Narazil som si palec, hoci ten zápas som mal celý čas pod kontrolou. Ani raz som nedal súperovi šancu ma ohroziť, i keď sa snažil ísť na mňa hákmi a ja na neho priamymi nehodami. Škoda, že neboli v hale žiadni diváci, bolo to dosť komorné. Boli tam aj prísne opatrenia, ihneď po zápase nás odviezol taxík späť na hotel. Bolo to zvláštne, potlesk a skandovanie fanúšikov mi chýbalo. Titul je však doma, to je hlavné.

Podľa priebehu zápasu to bola pre vás jasná záležitosť. Máte aj vy taký pocit z vlastného výkonu v klietke?

Vyhral som na body, keď sme zápasili tri kolá po tri minúty. Od začiatku som si veril, bol dominantný a nenechal nič na náhodu. Ľudia v hale hovorili, že súper vyzeral ako po autonehode. Klobúk dole pred ním, čo všetko vydržal a bojoval až do samého konca. V tom je krása nášho športu.

Čo pre vás znamená ďalší titul vo vašej kariére?

Titul som získal po dlhej dobe, karta sa obrátila a som rád, že to celé vyšlo. Hlavne to beriem tak, že sa musím zlepšovať a nie sa hrať na nejakého veľkého frajera. Na budúci rok ho budem musieť obhajovať, takže treba makať, aby som bol stále pripravený na ďalšiu výzvu. Tiež by som rád poďakoval rodine, kamarátom, Diamond Gymu a sponzorom, bez ktorých by som ani tento úspech nedosiahol. Úprimne a zo srdca ďakujem.

Aké máte plány do budúcnosti, uvidíme vás v ringu ešte do konca roka 2020?

Nikto nevie, čo bude. Je síce október, ale čakať na nejaký zápas vo svete bude otázne. Ak by sa niečo vyskytlo, tak by som bol rád. Avšak každý jeden šport stojí, bohužiaľ, nebudeme môcť ani trénovať. Momentálne sa budem venovať mojej priateľke, rodine, kamarátom, ktorých počas prípravy zanedbávam. Bude to príjemná regenerácia.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív Jose Penuela

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod