Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 6°C

Šport

Milan Paleš v Dubaji nezískal titul: Nad jeho sily bol už v semifinále Rus Ibragimov

Jediný Slovák v nabitom štartovom poli. Uplynulý piatok sa v Dubaji konalo pokračovanie známej serie prestížnej organizácie Enfusion, kde nechýbal ani žilinský thaiboxer Milan Paleš (29). Vo štvorčlennej pyramíde však nestačil po vyrovnanom zápase na svoju prvú prekážku a s turnajom sa lúčil, no ihneď podpísal nový kontrakt, po ktorom sa predstaví koncom januára v Holandsku.

19.12.2022 | 11:03

ROZHODCOVIA NEDOVOLILI EXTRA KOLO

V pyramíde vo váhe do 70 kilogramov čakal Paleša ruský bojovník Salim Ibragimov, ktorý od úvodu stretnutia využíval opačné garde. „Zápas sa lámal v treťom kole jednoznačne pre nás, Rus mal problém ustáť Milanov tlak a vôbec celé kolo. Bohužiaľ, rozhodcovia sa rozhodli poslať do finále nášho súpera, ktorý vyhral na body, čo nás mrzí. Podľa nás si zápas pýtal nadstavené kolo, no to už nezmeníme. Ruský borec si odniesol poriadne zranenie, do finále šiel premotivovaný a po zbytočnom faule dostal od rozhodcov diskvalifikáciu. Škoda, že sme mali takýto žreb, ale taký je šport. Paleš je však pre holandskú organizáciu poriadnym lákadlom, ihneď s ním podpísali zmluvu a je medzi šestnástkou nasadených borcov v budúcom ročníku. Prvý zápas nás čaká 21. januára 2023 v holandskom Alkmaare,“ zhodnotil zápas priamo z Dubaja pre náš týždenník športový manažér Diamond Gymu Žilina Róbert Kajánek.


 

VHODNÁ TAKTIKA AŽ OD DRUHÉHO KOLA

V prvom rade ďakujem za Enfusion za možnosť prezentovať svoje schopnosti v Dubaji. Súpera som poznal už z turnaja v Thajsku a chcel som vyhrať. Dával som si pozor na jeho tvrdú zadnú ruku a skočené koleno, čo má dve kvalitné techniky na rýchly koniec. Koncom druhého kola som našiel vhodnú taktiku, tretie kolo som súpera videl na kolenách, len výsledok rozhodcov bol neúprosný, čomu rozumiem, lebo súper získal dosť bodov v prvom kole. Dosť ma to mrzí, že zápas nešiel do štvrtého kola, kde som si veril na jasný postup. Ďakujem všetkým za podporu, hlavne sa teším na rodinu a vianočné sviatky. Pozdravujem všetkých fanúšikov a prajem im všetko dobré nielen počas týchto sviatkov.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív R.K.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod