Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 3°C

Spravodajstvo

Mimoriadna udalosť vo Vrútkach: 22-ročný muž z Martina napadol pracovníkov školy, z miesta hlásia obete, FOTO

Polícia aktuálne zasahuje vo Vrútkach, kde došlo k mimoriadne tragickej udalosti na pôde školy. Útočníkom mal byť podľa polície bývalý žiak školy.

11.06.2020 | 12:40

Policajné hliadky momentálne zasahujú vo Vrútkach, kde malo dôjsť k napadnutiu pracovníkov školy neznámym mužom. 

„Voči dospelému útočníkovi použili policajti donucovacie prostriedky - zbraň, po čom útočník zahynul," informovala Polícia SR- Žilinský kraj cez sociálne siete.

Podľa informácií Nového Času bol dobodaný zástupca školy, ktorý po útokou zahynul, zranená bola riaditeľka, dvaja učitelia a dve deti.

„Útočníkom bol 22-ročný muž z Martina. Po jeho útoku prišla o život jedna dospelá osoba. Ďalšie osoby útočník zranil a sú na ošetrení v martinskej nemocnici," doplnil informácie policajný hovorca Michal Slivka.

Na miesto bol vyslaný posttraumatický tím. Na miesto dorazil aj minister vnútra a policajný prezident.

Prezident Policajného zboru Milan Lučanský doplnil, že útočníkom má byť bývalý žiak školy:

„Podľa prvotných informácií z miesta činu sa mal skutku dopustiť bývalý žiak školy. Do školy mal vniknúť tak, že rozbil sklenenú výplň, kde ho chceli zamestnanci školy zastaviť, načo však použil nôž, ktorý si so sebou doniesol. Smrteľne zranil zástupcu riaditeľa školy a zranil aj školníka. Následne na to vbehol do najbližšej triedy, kde podľa prvotných informácií zranil učiteľku a dve deti viacerými bodnými ranami. Potom sa pokúsil o útek, ktorému sa školník snažil zabrániť a prenasledoval ho. V tom čase už polícia prijala telefonát na tiesňovú linku a policajná hliadka, ktorá bola v blízkosti, prišla okamžite na miesto a vykonala služobný zákrok. Policajti začali páchateľa prenasledovať s cieľom zadržať ho, aktívne sa však bránil nožom. Po zásahu polície prišiel páchateľ o život."

Udalosť sa odohrala na Spojenej škole na Ulici M. R. Štefánika (MŠ + ZŚ + gymnázium).

„Je to veľká tragédia pre mesto, školu, ale aj celú okolitú spoločnosť. O to viac, že útok sa stal v škole a jeho svedkami boli aj žiaci. Chcela by som vyjadriť úprimnú sústrasť príbuzným a blízkym obete. Želám si, aby sa zranení  čím skôr zotavili ako po fyzickej, tak aj po psychickej stránke. Zatiaľ nie je známa príčina útoku, no dôrazne odmietam akékoľvek formy násilia," uviedla k tragickej udalsoti žilinská županka Erika Jurinová.

Gymnázium J. C. Hronského pôvodne patrilo pod správu Žilinského samosprávneho kraja a zástupca školy, ktorý je podľa medializovaných informácií obeťou útoku, bol dlhoročným pedagógom na tejto škole. Gymnázium je od roku 2015 organizačnou zložkou Spojenej školy vo Vrútkach, ktorej zriaďovateľom je mesto.

 

 

Autor: - r -

Foto: Polícia SR - Žilinský kraj

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod