Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 8°C

Zaujalo nás

Miniatúrnu zastávku vymenia za väčšiu

Radnica plánuje vymeniť zastávku pred Auparkom, ktorá svojím minimalistickým prevedením pobavila celé Slovensko.

09.10.2019 | 10:10

O miniatúrnej zastávke pred obchodným domom na Veľkej okružnej sme písali začiatkom júla tohto roka. Témy sa neskôr chytili aj celoslovenské médiá a žilinská zastávka sa stala terčom vtipných, ale aj ironických poznámok nielen obyvateľov nášho mesta.

ZASTÁVKU PONÚKNU POSLANCOM
Mesto výstavbu miniatúrneho prístrešku v tom čase odôvodnilo tým, že plocha okolo zastávky je v súkromných rukách, a preto museli pri jej realizácii rešpektovať hranice pozemkov. Dnes to však už očividne nie je problém, ako informovala radnica, zastávku čoskoro vymenia za väčšiu, vhodnejšiu do tohto prostredia.

„Nová autobusová zastávka bude kapacitne väčšia a bude rešpektovať hranicu pozemku súkromného majetku,“ uviedol nový hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.


Momentálne je vypísaná súťaž na dodávateľa prác, na základe ktorej bude mesto vedieť spresniť termín realizácie výmeny zastávky, ale malo by sa tak stať ešte v tomto roku. „Starú zastávku mesto ponúkne na využitie poslancom mestského zastupiteľstva. V prípade, že prejavia záujem, môžu ju využiť vo svojom volebnom obvode,“ poznamenal hovorca mesta.

DRAHŠIA AKO VÄČŠIA
Zaujímalo nás, koľko mesto investovalo do zastávky, ktorá pobavila celý národ. „Spolu 8379 eur bez DPH. Treba však podotknúť, že išlo o autobusovú zastávku s atypickými rozmermi, navrhnutú špeciálne pre toto miesto,“ poznamenal Vladimír Miškovčík. Pre porovnanie, v podkladoch, ktoré mesto zverejnilo v rámci súťaže na dodávateľa, je predpokladaná hodnota novej, väčšej zastávky vyčíslená na sumu 6200 eur bez DPH.

Foto: autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod