Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -4°C

Spravodajstvo

Mladé „medvede“ ovládli turnaj v Krakove

Na turnaj v sedmičkovom rugby v kategórii do 14 rokov v poľskom Krakove šli nádeje Žilina Bears rugby clubu pre choroby a rôzne iné dôvody v oklieštenej päťčlennej zostave. Nakoniec však 3. ročník Novohutského turnaja nezávislosti vyhrali, keď ani v jednom zo štyroch stretnutí nenašli premožiteľa a v dvoch dokonca neinkasovali ani bod.

07.11.2022 | 19:06

„V minulosti sme sa už predstavili s mládežníckymi výbermi na Ukrajine a v Česku, ale v Poľsku  to bola pre našich mladých premiéra. Chalani hrali super, presne podľa pokynov trénerov. Zápas od zápasu sa zlepšovali a nakoniec z toho bolo víťazstvo na turnaji. Ďakujeme aj našim súperom za doplnenie tímu o chýbajúcich hráčov,“ povedal pre Žilinský večerník jeden z členov žilinského realizačného tímu Lukáš Birčiak.

Žilinčania si v tomto na Slovensku netradičnom športe stále iba budujú meno a tak ich každý podobný úspech ako v Poľsku, či pomoc posúva vpred. „Ďakujeme CVČ Žirafa Žilina za tréningové pomôcky a Žilinskej univerzite za potrebné zázemie. Po mnohých rokoch máme konečne lepšie podmienky pre náš šport. Aj preto stále hľadáme nových záujemcov o rugby. Detské tréningy sú každú stredu o 16.00 h na atletickom štadióne Žilinskej univerzity, muži majú tréning o dve hodiny neskôr. Stačí prísť a mať chuť športovať,“ dodal Lukáš Birčiak.

 

 

Výsledky Žiliny na turnaji: Ruda Slaska 24:0, Lódž 17:14, Krakov 29:0, Rzeszów 17:12.

Zostava Žilina Bears RC: Patrik Samec, Peter Šugar, Jozef Hodás ml., Jakub Hlavatý, Jonáš Šmehýl. Tréner: Jozef Hodás st.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod