Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 2°C

Šport

Mladí hádzanári Žiliny zbierali skúsenosti na domácom turnaji

Vyše 500 mladých talentov zo stredného i západného Slovenska si zmeralo svoje sily na 1. ročníku hádzanárskeho turnaja v Žiline MINI OPEN HANDBALL pod taktovkou domáceho klubu Slovan Malá Fatra. Dvojdňový maratón v štyroch žilinských halách splnil základné posolstvo, a to rozvíjať lásku k tomuto náročnému športu.

20.08.2020 | 10:40

Podstatnou myšlienkou organizačného tímu bolo stále viac a viac spopularizovať hádzanú v metropole severného Slovenska. „Bez ohľadu na výsledky našich tímov bolo našou prioritou spropagovať hádzanú v Žiline, jednoducho dať o sebe vedieť. Pritiahli sme všetky kategórie, naše deti mali šancu pričuchnúť k ozajstnej hádzanej, pretože 18 rokov sa v Žiline tento šport nehral. Naši hráči sa postupne zlepšujú, no je pred nami ešte dlhá cesta. Sama verím, že úspešná. Chceli sme spraviť veľký turnaj v Žiline pre všetky kategórie, zväz nám túto myšlienku schválil. Odohralo sa množstvo zápasov, hostili sme v štyroch halách viac než 500 detí. Rada by som vyzdvihla a poďakovala spolupracovníkom z výkonného výboru, ktorými sú Milan Jasenka, Miška Cíbová, Rudo Kroh, Vlado Ohrádka. Ďalší, ktorí nám pomáhajú, sú Katka Holbojová, Katka Svitanová, Danka Šugárová, Marek Mikulík, Tomáš Mistrík, Roman Hajduk, Gabika Ďurková, Jozef Torkoš, Erika Kubicová a ďalší,“ zhodnotila podujatie Renáta Bartková s dovetkom, že nielen hádzaná, ale aj ostatné športy v meste musia mať jasný systém podpory zo strany mesta i vlastného fungovania. „Potrebujeme jasne zadefinovať peniaze na šport. Nemôže mať Žilina milión klubov z jedného športu, treba ich zjednotiť, nech to má nejaké smerovanie. Deti potrebujú kvalitu, lebo len tým sa môžu vyvíjať. Kľúčový je tréningový proces a ak v hocijakom športe trieštite deti do viacerých klubov, tak sa to rúca. Potom to nemá hlavu a pätu ani zo športovej stránky, ale najmä z tej finančnej.“


 

 

Umiestnenie žilinských celkov na turnaji 

 

U 14 – chlapci

1. Pezinok, 2. Žilina, 3. Martin

 

U 14 – dievčatá

1. Šaľa, 2. Trenčín, 3. Čadca, 7. Žilina – štartovalo 7 tímov

 

U 12 – chlapci

1. Považská Bystrica, 2. Šaľa, 3. ŠKP Bratislava, 4. Žilina – štartovalo 6 tímov

 

U 12 – dievčatá

1. Dunajská Streda, 2. Šaľa, 3. Šaľa B, 4. Bytča, 5. Žilina – štartovalo 11 tímov

 

U 10 – chlapci

1. Šaľa, 2. Žilina, 3. Šaľa B – štartovalo 5 tímov

 

U 10 – dievčatá

1. Partizánske, 2. Trenčín, 3. Šaľa, 4. Žilina – štartovalo 6 tímov

 

Individuálne ocenenia Žiliny: v kategórii starších žiakov bol najlepším brankárom Dominik Holboj, v kategórii mladšie žiačky najlepšou strelkyňou so 47 gólmi Mária Bartková.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod