Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 10°C

Z regiónu

Mojšanskí hasiči majú v tíme novú posilu. Pozrite sa na tú mašinku! FOTO

Dobrovoľní hasiči z Mojša dostali protipovodňový vozík. Dnes (v sobotu 9. novembra) vyskúšali, nakoľko je pripravený na zásah.

09.11.2019 | 16:20

Dobrovoľný hasičský zbor v Mojši sa môže pochvaliť novou mašinkou! Od krajského riaditeľa hasičov v Žiline Jaroslava Kapusniaka si prevzali protipovodňový vozík.

Hasiči nezaháľali, a hneď v sobotu 9. novembra vozík otestovali. V ranných hodinách vykonali cvičenie, počas ktorého preskúšali novú techniku, aby boli v prípade potreby pripravení na zásah.



„Protipovodňové vozíky sú určené na zásahy dobrovoľných hasičov. Vozíky sú súčasťou projektu Aktívne protipovodňové opatrenia, ktorý je financovaný z Kohézneho fondu prostredníctvom operačného programu Životné prostredie. Obce, ktoré takúto pomoc dostali, boli vybraté na základe podrobnej analýzy povodňových rizík a databázy zásahov hasičov a záchranárov," uvádza sa v príspevku na sociálnej sieti.

Súčasťou prívesného protipovodňového vozíka je aj ďalšie technické vybavenie: elektrocentrála 400 V, mobilné protipovodňové bariéry (4 ks), osvetľovací LED stožiar, motorové kalové čerpadlo, elektrocentrála: generátor.

Autor: - r -

Foto: FB Hasiči Mojš

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod