Žilinský Večerník

8. máj 2024 | Ingrida
| 7°C

Šport

Môže byť ešte horšie?

Poriadne si pretrite oči a pozrite na tabuľkové postavenie MŠK Žilina. V sezóne 1994/1995 si žilinský futbal pamätá vypadnutie z Mars Superligy. Od sezóny 1996/1997 a prvotnom vstupe terajšieho majiteľa klubu MŠK Žilina nebola nikdy na 10. mieste tabuľky. Po 19 rokoch sa dostávame do krutej reality, z ktorej treba hľadať akútne východiská, okamžite! Už dnes (utorok) o 17.30 h nás čaká prvý zápas pravdy v štvrťfinále Slovenského pohára proti Slovanu. V sobotu o 17.30 h Šošoni chcú, či skôr musia, zdolať Banskú Bystricu v 15. kole Corgoň ligy.

21.10.2013 | 12:50

14. kolo Corgoň ligy

FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 2:0
(1:0), góly: 29. Pintér, 60. Mazán.

Zostava: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, Gergel - Pečovský - J. Mihalík, Paur (64. Guba), Škvarka, Pich (79. Škriniar) - T. Majtán (46. Jelić).

Už tri roky MŠK Žilina nevyhral na Žitave proti domácemu ViOnu. Ani v uplynulú sobotu nemal výkon hráčov parametre úspechu. Šošoni už druhý zápas po sebe vyšli strelecky naprázdno, trápia sa v koncovke a hľadajú lídra v kabíne či na ihrisku.

Úvodné minúty naznačili ofenzívny futbal na oboch stranách, pričom sa zastreľovali Škvarka a Pich. Prvý varovný signál pohromy prišiel v 29. minúte po rohovom kope, keď medzi štyrmi obrancami MŠK Žiliny dokázal hlavičkovať Pintér a s pomocou jemného teču Mabouku šli domáci do vedenia, 1:0. Menšie dejavú zo zápasu v Myjave. V 36. minúte Mihálik naservíroval Pichovi, ten váhal zakončením a bolo po góle. V závere polčasu Majtán zbytočne fauloval na poliacej čiare, čím len „vyšperkoval“ svoj polčasový výkon.

Do druhého dejstva prišiel Jelič, ale hra sa vôbec nezmenila. Alibizmus a strata kreativity, odhodlania bola v hre MŠK Žilina zjavná. V 55. minúte spálil tutovku domácich Babic, avšak gólový klinec zasadil v 60. minúte Mazán, ktorý sa mohol spýtať Dúbravku, kam to chce, 2:0. Opäť fatálna chyba obrany, najmä stopérov. Lahôdkový zákrok predviedol domáci Kuciak, keď chytil efektnú rybičku Paura. Po rohovom kope mal blízko ku gólu Piaček, ale zakončoval nepochopiteľne zbrklo. Oživením hry malo byť príchod Gubu, ten sa snažil po krídle posielať centre, no všetky jeho 4 možnosti nenašli adresáta. Od 73. minúty sa na hrot vysunul aj Piaček, ale odchovanec ViOnu sa k svojim správal prívetivo.

„Treba zistiť, ktorí hráči sú ochotní hrať a bojovať za Žilinu, či majú ambície a sú ochotní vkladať do hry srdce,“ rozhorčene dodal tréner Guľa po zápase.

Juraj Vnuk
Snímka Ľudovít Košálko

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod