Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -3°C

Spravodajstvo

Môžu v Bytči parkovať vyvolení vodiči, ako sa im zachce?

Takúto otázku nám položil náš čitateľ, ktorému sa nepáči spôsob parkovania niektorých vozidiel na hlavnom námestí v Bytči. Mestská polícia tvrdí, že takýchto vodičov netoleruje a patrične ich pokutuje.

08.07.2013 | 13:24

BYTČA. Parkovanie na vyznačených parkovacích miestach je na Námestí Slovenskej republiky v Bytči zadarmo. Okolo námestia sú však zóny so zákazom státia a šofér, ktorý na tomto mieste odstaví svoje auto, sa dopúšťa priestupku a hrozí mu pokuta. Náš čitateľ sa s takýmto odstavením vozidla stretáva v centre mesta deň čo deň. Stačí sa vraj poprechádzať pol hodinu po námestí a už zazriete vodičov, ktorí v zakázanej zóne nechávajú „na drzovku“ stáť svoje vozidlá.

„Parkujú tak väčšinou tí istí miestni podnikatelia. Mestskí policajti to ignorujú so železnou pravidelnosťou, ostatných pokutujú,“ sťažuje sa čitateľ Peter, ktorý nám na dôkaz poslal aj fotografiu jedného z áut, ktoré parkuje v zakázanej zóne.

Náčelník Mestskej polície v Bytči Marek Smetana kritiku na adresu polície odmieta. Voči spomínanému nedovolenému parkovaniu vraj patrične zasiahli. „Spôsobom, akým parkuje motorové vozidlo na vami zaslanej fotke, nie je povolené parkovať a v tomto konkrétnom prípade bol priestupok riešený udelením blokovej pokuty,“ argumentuje Marek Smetana a dodáva: „Takéto parkovanie Mestská polícia Bytča určite netoleruje. Na parkovanie v zóne so zákazom státia dostávame podnety takmer denne. Každý takýto priestupok riešime individuálne, podľa konkrétnych okolností.“

Podobných priestupkov sa vraj vodiči dopúšťajú viackrát za deň, aj keď miest na parkovanie je v centre mesta dosť, a šoféri tak nie sú nútení parkovať tu takýmto spôsobom.


-ms-
Snímka PB

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod