Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 1°C

Spravodajstvo

Na Bratislavskej ulici vznikne Kultúrno-kreatívne centrum na pomoc deťom

Mesto bude do apríla 2024 realizovať projekt s názvom Každý iný, všetci rovní – sociálna inklúzia rómskej komunity v meste Žilina. Osem projektových aktivít sumou približne 380-tisíc eur bude radnica financovať zo zdrojov Nórskeho finančného mechanizmu.

01.10.2022 | 12:46

POMOC S UČENÍM

Súhlas s implementáciou projektu v Žiline vyjadrili mestskí poslanci na svojom 34. zasadnutí. „Projekt sa zameria na pomoc deťom so zvládaním náročnosti preberaného učiva počas vyučovania na základnej škole a zlepšenie ich domácej prípravy, zvýšenie záujmu rodičov detí o predškolskú výchovu v materských školách, podporu a monitorovanie situácie v oblasti stability bývania či prevencie straty bývania. V lokalite Bratislavskej ulice je plánované vybudovanie prvkov pre workoutové aktivity mladých ľudí a vytvorenie šiestich pracovných miest pre lektorov z marginalizovaných komunít,“ priblížil projekt Vladimír Miškovčík, hovorca mesta. 

Jednou z úloh je aj priame zapájanie nájomníkov z rómskej komunity do starostlivosti o vlastné bývanie, prevzatie zodpovednosti za kvalitu a dôstojnosť vlastného bývania, čo by mala podporiť požičovňa pracovného náradia zriadená pri komunitnom centre.

TERÉNNA PRÁCA

„Mesto vybudovalo komunitné centrum v roku 2011 a financovalo ho z vlastných zdrojov a zo zdrojov dotačnej schémy Úradu vlády SR. V priestoroch komunitného centra sa vykonáva preventívna aktivita, zabezpečuje sa záujmová činnosť. Taktiež sa tu konajú činnosti a aktivity v rámci poradenstva a služieb Terénnej sociálnej práce a Komunitnej práce. Cieľom je plne rekonštruovať pôvodné priestory vybudované v roku 2011, vytvoriť nadstavbu priestorov a rozšíriť ponuku nových sociálnych služieb,“ píše  sa v návrhu.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod