Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 2°C

Spravodajstvo

Na Hájiku mal útočiť diviak, úrady to nepotvrdili

Viaceré, od seba nezávislé zdroje tvrdia, že na Hájiku údajne došlo k napadnutiu človeka diviakom. Malo ísť o muža, ktorému po útoku zostala na nohe veľká tržná rana. Nemocnica, polícia, mesto a ani poľovníci o ničom nevedia. Napriek tomu sa ľudia obávajú.

18.11.2013 | 14:55

ŽILINA. Obyvatelia Hájika začínajú mať skutočne obavy. Šíri sa medzi nimi historka, že diviak napadol človeka. Malo sa to stať vo večerných hodinách na starej ceste zo sídliska. Obeťou útoku sa údajne stal muž, ktorý z nerovného boja s lesnou zverou vyšiel, našťastie, len so zranenou dolnou končatinou. Niektorí tvrdia, že k udalosti prišli aj policajti. „Mne to osobne povedal kamarát. Vraj sa to malo stať okolo desiatej hodiny večer. Ten muž išiel po starej ceste a zrazu na neho vybehol diviak. Vraj mu dodriapal nohu,“ hovorí Hájičan Martin. Iná obyvateľka sídliska, Mariana, hovorí, že o zraneniach počula od veľmi dôveryhodného človeka. Veľmi čerstvú skúsenosť s diviakmi má aj jej dcéra, ktorá sa zoči-voči jednému ocitla, keď bola na prechádzke so psom. „Prišla domov so strašným revom a to je už dospelá,“ rozpráva. Príbeh, ktorý ovládol Hájik, nám prerozprávala aj ďalšia žena. „Neviem nič konkrétne, ani kedy sa to mohlo stať. Len to, že nejakého muža napadol diviak. Tu, pri starej ceste,“ ukazuje zhruba na miesto, kde sa mal útok odohrať. Kedy sa tak stalo, nám ani jeden z opýtaných nevedel povedať naisto. Hovorí sa, že to bolo tak pred mesiacom.

Pýtali sme sa teda kompetentných. Ako prvé nás zaujímalo stanovisko nemocnice. Ako uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Mária Koporecová, za posledné tri mesiace na oddelení urgentného príjmu neprijali žiadneho pacienta, ktorý by do nemocnice prišiel so zraneniami po napadnutí diviakom.

Podobné informácie nemá ani mesto Žilina, ani mestská polícia. Hovorca mesta Pavol Čorba nás odkázal na štátnu políciu. Radko Moravčík, hovorca žilinskej polície, nás informoval, že sa žiadnym takýmto prípadom v tomto roku nezaoberali.

K nejasnej udalosti sa vyjadril aj predseda Poľovníckeho združenia Hubertus Dušan Roubal. „Ja o žiadnom útoku neviem. Ak je diviak ranený, tak vtedy vie zaútočiť. Vie zaútočiť aj diviačica, v marci a v apríli, keď sa jej dostanete medzi mladé. Vtedy si ich vie chrániť. Ale žeby diviak sám od seba? Ak bol ranený, tak možno, ale o vami opisovanom útoku nič nevieme,“ povedal pre Žilinský večerník.

Michala Stehlíková

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod