Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 2°C

Z regiónu

Na Vodnom diele Žilina pokračuje výstavba administratívnej budovy, bude mať 5 podlaží

Nová budova, ktorá bude slúžiť na účely správy Vodného diela Žilina, by mala byť dokončená v prvom polroku budúceho roka.

22.04.2020 | 17:00

Ak ste pravidelným návštevníkom Vodného diela Žilina, určite ste zaregistrovali, že na pravej strane hrádze aktuálne prebieha výstavba. Vodohospodárska výstavba (VV), štátny podnik, ktorá okrem Vodného diela Žilina spravuje aj Gabčíkovo, tam realizuje stavbu administratívnej budovy, ktorá vraj podniku dlho chýbala. 


„Administratívna budova, ktorá na Vodnom diele Žilina dlhodobo absentovala, bude určená pre administratívnych pracovníkov, obchodníkov s elektrickou energiou podniku VV, š. p., a rovnako bude aj sídlom technicko-bezpečnostného dohľadu, oddelenie Žilina," uviedla k využitiu budovy Stela Ištvánfyová z Vodohospodárskej výstavby, š. p.

Práce na výstavbe postupne napredujú. V súčanosti boli realizované prekládky inžinierskych sietí a práce súvisiace so zakladaním stavby – pilóty, hlavice a základový rošt.

„Výstavba novej administratívnej budovy, ktorá bude mať päť nadzemných podlaží, by mala byť ukončená v II. kvartáli roku 2021," dodala Stela Ištvánfyová. 

Autor: - r -

Foto: redakcia

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod