Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 7°C

Šport

Najlepší týždeň žilinskej futbalovej jari

Finále Slovnaft Cupu, prvá výhra na jar v Corgoň lige. Potešiteľné fakty pre žilinských Šošonov. Najprv utorok po remízovom scenári v Trnave si MŠK zabezpečila pohárovú istotu pre nadchádzajúci ročník a v sobotu porazila na trenčianskej umelej tráve domáci AS. Nadýchli sa konečne aj útočníci, keď Majtán po reštarte v žltozelenom drese a Guba vsietili premiérové corgoňligové góly. Anglické týždne Žiliny pokračujú, dnes (utorok) sa predstavia v ligovej predohrávke proti Nitre (17:30 h), v sobotu hostia Ružomberok (17:30 h) a 1. mája (16:00 h) si zmerajú sily so Slovanom vo finále Slovenského pohára na ružomberskom štadióne.

23.04.2013 | 13:32

Semifinále Slovnaft Cupu, odvety:
Spartak Trnava – MŠK Žilina 1:1 (0:0) Góly: 52. Hodúr z 11m – 49. Leitner. ŽK: Mravec, Majtán, Pečovský, Škvarka. 3159 divákov. Prvý zápas 2:3, postupuje Žilina.

MŠK Žilina: Dúbravka – Mabouka, Akakpo, Piaček, Leitner – Pečovský, Mravec (41. Paur) – Pich (90. Angelovič), Barčík (76. Guba), - Škvarka – Majtán.

Prekvapením stretnutia bola komorná atmosféra, ale Trnava chcela streliť rýchly gól, ktorý by ju katapultoval do finále. Do polčasu sa hral medzišestnástkový futbal, zo Žiliny to skúšali Škvarka či všadeprítomný Barčík. Druhé dejstvo prinieslo aj góly, keď nestarnúci Leitner strelil identický gól ako v domácom dueli. Barčíkov roh, odrazená lopta pri vzdialenejšej žrdi, Leitnerove rutinérske obstrelenie Rusova, 0:1. V zápätí však Akakpo v pokutovom území stiahol domáceho Saba a Hodúr sa z bieleho bodu nemýlil, 1:1. Obidve mužstvá si uvedomovali dôležitosť najbližších okamihov, najväčšiu možnosť mal Barčík, no trafil tyčku. Žilina si umnou hrou vybojovala postup, no kvôli kartám prišla vo finále o Pečovského a Mravca.


27. kolo Corgoň ligy: AS Trenčín – MŠK Žilina 1:2 (1:1). Góly: 22. William – 33. Guba, 83. Majtán. V 73. Min. Nunes nepremenil pokutový kop. ŽK: Paur, Pečovský, Krnáč.

MŠK Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Vavro, Nunes – Pečovský, Paur (62. Mravec) – Guba (87. Angelovič), Škvarka, Pich (62. Barčík) – Majtán.

Na umelej tráve sa hral špecifický zápas najmä pre domáceho trénera Guľu, ktorý v ďalšej sezóne bude obhajovať žilinské farby. Jeho súčasní hráči ho potešili v 22. minúte, keď William otvoril skóre 1:0. Onedlho po milimetrovej kolmici Majtána sa parádne trafil Guba pod brvno, 1:1. Po polčase hra oboch mužstiev mala kvalitné rozmery, Žilina podkurovala po príchode Barčíka a po faule na neho v pokutovom území nasledovala červená karta a pokutový kop. Nunesov pokus zneškodnil Volešák, ale žltozelení hrali svoju kombinačnú hru až do konca a v závere sa presadil Majtán krížnou strelou z hranice šestnástky, 1:2. Žilina zaknihovala prvé jarné víťazstvo, ktoré ju katapultovalo do hry o medailové pozície v lige. Stará dobrá Žilina je späť.

Kalkulácie v pohárovej Európe
Slovensko má v Európskej lige tri miestenky. Druhý tím si zahrá druhé predkolo. Ak by Žilina zvíťazila vo finále pohára, hrala by taktiež druhé predkolo. Tým pádom tretí tím tabuľky by hral 1. predkolo, kde sa môže očakávať mužstvo spod Kaukazu či spoza Uralu. PR manažér Roman Grešo: „Keďže sezóna sa končí v máji a prvé predkolo EL sa začína už 4. júla, by bol priestor na novú sezónu prakticky minimálny. Víťazstvom v pohári by sme začínali až v druhej polovici júla, všetci veríme, že tento scenár sa naplní.“
Dúbravka verí v podporu fanúšikov
Brankárska jednotka MŠK Žilina si po postupe do finále Slovnaft Cupu želá mohutnú podporu Šošonov v ružomberskom hľadisku: „Zápasy proti Trnave boli zápasmi jari. Tešíme sa z postupu do finále a aj európskeho predkola. Veľmi chcem, aby nás prišlo podporiť veľa fanúšikov proti Slovanu.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod