Žilinský Večerník

17. apríl 2024 | Rudolf
| 2°C

Šport

Namiesto Mikuláša vyčíňal v Stránskom červený kohút

STRÁNSKE. Mikulášska noc sa takmer skončila tragédiou, keď približne poldruha hodiny po polnoci jeden z domov zachvátil požiar. Sedem ľudí si ratovalo holý život skokom z horného poschodia, medzi nimi aj odchovanec žilinského futbalu, momentálne stredopoliar FC Vion Zlaté Moravce – Vráble Martin Gamboš (23) či odchovanec žilinského hokeja, bývalý útočník Gottwaldova a Olomouca Ivan Švancar (57), ktorý stále oblieka dres Old Boys Žilina.

13.12.2021 | 10:22

„Po jednej v noci sa svokra prebudila na štekanie nášho desaťročného silky teriéra Dennyho. Myslela si, že sa chce vyvenčiť, ale keď ho púšťala von, tak si všimla dym vychádzajúci spod strechy. Začala kričať: Pomoc horíme!, ale to už bolo zadymené celé podkrovie a začali strieľať sklá na oknách. Bola to rýchlovka, ledva sme stihli povyskakovať. Dcéra si to odniesla zlomeným stavcom. Je to hrozné nešťastie, zvlášť v tomto adventnom čase, no ešte horšie by bolo, keď si predstavím, že tam dnes mohli niesť sedem truhiel...,“ ťažko preglgne slová Ivan Švancar a hlavou pokynie smerom k miestnemu cintorínu. Aj v tomto prípade sa potvrdilo staré známe „V núdzi spoznáš priateľa“. Hneď druhý deň po nešťastnej udalosti sa na brigáde stretli desiatky ľudí, ktorí pomáhali s odstraňovaním následkov požiaru.


 

 

 

Nechýbali ani spoluhráči z tímu žilinských hokejových veteránov. „Som dojatý, koľko ľudí nám doteraz podalo pomocnú ruku. A to nielen rodina, kamaráti, známi a susedia, ale dokonca úplne cudzí ľudia, ktorých som hádam v živote nestretol. V dnešnej ťažkej covidovej dobe, keď majú mnohí sami dosť svojich starostí ako zabezpečiť fungovanie vlastných rodín, tak nám nezištne pomáhajú, za čo im veľmi pekne ďakujeme. Tá spolupatričnosť je obdivuhodná,“ dodáva pohnutým hlasom Ivan Švancar.


 

 

FINANČNÁ POMOC JE VÍTANÁ 

Ak vás táto nešťastná udalosť nenechala ľahostajnými, potom môžete rodinu postihnutú požiarom podporiť finančným príspevkom na účet IBAN SK42 0200 0000 0034 1289 0453.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod