Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 5°C

Spravodajstvo

Našli neuveriteľných 150 hríbov

Hubárska sezóna vrcholí. Neuveriteľný úlovok sa podarilo nájsť partii hubárov z Bytče a Hlbokého. Minulý piatok sa vybrali do Petrovíc.

30.09.2013 | 14:53

PETROVICE. Sprvoti sa nedarilo, keď sa už ale rozhodli, že pôjdu pomaly domov, čakalo ich veľké prekvapenie. Narazili na asi 150 krásnych, veľkých hríbov. Prekvapení zostali Helena Stachová, Darina Michalíková, Blažena Beláková, Slavomír Konečný a Peter Adamík. „Už som sa pomaly opúšťala, neverila som, že niečo nájdem. Po ceste domov sme natrafili na takéto množstvo hríbov,“ prezradila nám Helena Stachová. Bytčianka vraj chodí na huby pravidelne, ale niečo také vraj ešte nenašla. „Je to neuveriteľné, úžasné,“ hovorí. Bola nadšená a kontaktovala nás v Žilinskom večerníku, aby sa s čitateľmi podelila o svoju radosť. A čo budú robiť s takým množstvom hríbov? „Určite nejaké podarujeme, rozdelíme sa s priateľmi. Určite uvaríme výbornú polievočku a niečo aj usušíme, aby sme mali do vianočnej kapustnice,“ prezradila. A aký má odkaz pre tých, ktorí chcú nájsť niečo podobné? „Netreba sa vzdávať a opúšťať sa!“

Výnimočný hubársky úlovok sa podarilo počas predchádzajúcich víkendov nájsť aj Justínovi Adámkovi, klientovi Zariadenia pre seniorov a domova sociálnych služieb v Kysuckom Novom Meste. Nazbieral ich v rodnej Budatínskej Lehote a podelil sa o ne s rodinou a zamestnancami zariadenia.

-mif-
Snímka Ladislav Feiler

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod