Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 2°C

Spravodajstvo

Nebezpečný strom na Hollého konečne vyrezali

Obyvatelia Hollého ulice v Žiline sa obávali nebezpečného stromu. Do redakcie Žilinského večerníka nám zavolali s prosbou o pomoc. 

16.09.2013 | 13:25

Obyvatelia Hollého ulice v Žiline sa obávali nebezpečného stromu. Do redakcie Žilinského večerníka nám zavolali s prosbou o pomoc. 

 

ŽILINA. „Hneď na začiatku ulice je starý, vysoký strom, ktorý je na spodku z jednej tretiny prehnitý. Pri silnom náraze vetra hrozí, že sa zlomí, zničí autá, ktorá tam parkujú, prípadne, nedajbože, môže niekoho zabiť,“ informoval nás pán Sedláček.

Mesto už pred viac ako rokom vyrezalo staré stromy na tejto ulici a nahradilo ich mladými stromčekmi. Tento jediný však nechalo. Pritom je to ten najnebezpečnejší. „Volal som im už pred rokom, prosil som ich, nech to riešia. Doteraz sa však nič nezmenilo. Údajne je to vraj preto, že tam sústavne parkujú autá a tak ho pracovníci nemôžu vyrezať. Je to ale problém dať tam oznamy, ohradiť to a strom spíliť?“ pýta sa.

Hovorca mesta Pavol Čorba nás informoval, že mesto o probléme vie a správcovi zelene uložilo strom vyrezať. „Z dôvodu parkovania automobilov pod stromom bude treba požiadať o pomoc mestskú políciu. Osadia tam tabule s oznamom o zákaze parkovania z dôvodu plánovaného zrezania stromu. Osadíme ich ešte dnes a ihneď, ako tam nebudú žiadne autá, strom zrežeme,“ informoval nás Pavol Čorba začiatkom minulého týždňa.

Ne mieste sme sa boli pozrieť vo štvrtok a strom už bol vyrezaný.
 

Michal Filek

Snímka autor

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod