Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -3°C

Spravodajstvo

Nehoda vlakov: V žilinskej nemocnici skončilo sedem cestujúcich, žiaden nie je v ohrození života

Pri náraze utrpeli prevažne pomliaždeniny brušnej a hrudnej dutiny.

04.06.2022 | 10:42

Včera večer na urgentnom príjme s nasadením pomáhali pri ošetrení zranených zo železničnej nehody vlaku medzi Varínom a Vrútkami. "Naši kolegovia sú na podobné situácie dôkladne pripravení a našťastie, stav i počet zranených bol nakoniec menej vážny, ako bol prvý predpoklad po nehode. Od začiatku sme plne spolupracovali so záchrannými zložkami a na urgentnom príjme sme postupne prijímali pacientov. Personálne aj kapacitne bola u nás situácia od začiatku pod kontrolou a stabilizovaná, preto nebolo nutné aktivovať traumaplán," informuje žilinská polícia. 

Záchranné zložky priviezli do Žiliny zo železničnej nehody medzi Varínom a Vrútkami spolu sedem cestujúcich vrátane jedného člena posádky. Zdravotný stav 3 pacientov umožnil po ošetrení ich prepustenie do domácej starostlivosti, štyria pacienti ostali hospitalizovaní na oddelení úrazovej chirurgie a chirurgie. Ich stav je stabilizovaný, žiaden z pacientov nie je v ohrození života," doplnili. 

Cestujúci, ktorých ošetrili, utrpeli pri náraze prevažne pomliaždeniny brušnej a hrudnej dutiny, jeden z pacientov utrpel jednoduchú zlomeninu, jedna pacientka zlomeninu rebier. Ošetrili a hospitalizovali tiež člena z kabíny rušňovodičov, utrpel otras mozgu.

"Včera večer urgentne navštívila našu nemocnicu aj štátna tajomníčka Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky Lenka Dunajová Družkovská, ktorú riaditeľ nemocnice Eduard Dorčík a primár urgentného príjmu a úrazovej chirurgie Juraj Kacian informovali a bezproblémovom priebehu zásahu v žilinskej nemocnici. Ďakujeme všetkým, ktorí pomáhali pri zásahu priamo na mieste a našim kolegom na urgentnom príjme, rádiodiagnostike, chirurgii a úrazovej chirurgii, ktorí opäť podali profesionálny výkon."

Autor: - r -

Foto: Polícia SR

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod