Žilinský Večerník

5. máj 2024 | Lesana, Lesia
| 21°C

Spravodajstvo

Nemocnica pozýva na charitatívnu vianočnú výstavu

Vianoce v žilinskej nemocnici budú opäť plné výnimočných zážitkov, pomoci a sviatočnej atmosféry. V priestoroch Denného psychiatrického stacionára žilinskej nemocnice sa aj tento rok uskutoční jedinečná Vianočná predajná výstava.

21.11.2023 | 13:30

Už od stredy sa môžu návštevníci tešiť na unikátne ručne vyrobené dekorácie, ozdoby či iné výrobky z dielne pacientov a klientov s psychickými ťažkosťami Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline spolu s Občianskym združením Mozaika. Výstava je prístupná od 22. do 24. novembra 2023 (streda, štvrtok, piatok) vždy v čase od 11:30 do 14:00 h.

Vianočné obdobie otvára v žilinskej nemocnici tradičná Vianočná predajná výstava, ktorá rozžiari Denný psychiatrický stacionár FNsP Žilina približne stovkou produktov, ktoré vlastnoručne vytvorili pacienti oddelenia psychiatrie, klienti psychiatrického stacionára, Centra pre liečbu drogových závislostí a členovia Občianskeho združenia Mozaika. Ako uviedla lekárka žilinského Denného psychiatrického stacionára Iveta Durmisová, výrobky vznikajú v rámci liečebných terapií. „Každý jeden kúsok, hoci i malý, znamená veľa pre človeka, ktorý ho vyrobil. Klienti aj pacienti vkladajú do dekorácií svoje srdce a skrýva sa tak v nich životný príbeh každého z nich. Celý proces im pomáha v liečbe, duševnom rozvoji a pocit, že práve ich výrobok si niekto kúpi a bude mu doma robiť radosť, je najväčším ocenením ich práce,“ priblížila I. Durmisová s tým, že výťažok z celého predaja bude navyše použitý na nákup ďalšieho materiálu a podporu psychiatrického oddelenia.

Vianočnú predajnú výstavu FNsP Žilina môžu záujemcovia navštíviť v priestoroch Denného psychiatrického stacionára (na prízemí bývalej budovy NTS, oproti urgentnému príjmu) v dňoch 22. – 24.11.2023 v čase 11:30 – 14:00 h.

Autor: - r -

Foto: archív FNsP Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod