Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -3°C

Zaujalo nás

Novinky v Lesoparku Chrasť: nové ohniská aj s posedením, FOTO

Lesopark Chrasť je najväčšou zelenou plochou na území mesta. Žilinčania ho využívajú na prechádzky či venčenie domácich miláčikov. Po novom tu budú môcť tráviť čas aj pri „táboráku.“

22.10.2019 | 08:00

A to vďaka dvom novým ohniskám, ktoré pribudli v novovznikajúcom Sade slobody v lesoparku Chrasť. Prvé ohnisko sa zrealizovalo ešte v priebehu leta, druhé sa podarilo dokončiť pred pár dňami. Vznik ohnísk inicioval poslanec Peter Cibulka, ktorý tak urobil na základe podnetov od obyvateľov Soliniek a návštevníkov lesoparku, ale aj z vlastnej skúsenosti.

„Občania žiadali ohniská ešte cez leto a aj sám som si dlhodobo všímal, že na tom mieste, kde vznikli, sa ľudia radi stretávajú a urobili si tam umelé posedenie. Je to naozaj krásne miesto s výhľadom z kopca na lesopark a okolie,“ vysvetľuje poslanec.

S požiadavkou o realizáciu ohnísk sa obrátil na odbor životného prostredia Mestského úradu v Žiline, kde mu v krátkej dobe vyhoveli. „Z kameňov sa urobili dve ohniská. Pri menšom sú dve lavice, pri väčšom tri lavice a tiež stolík na krájanie jedla a aj odpadkový kôš zhotovený z dreva, aby zapadol do prostredia,“ rozpráva Peter Cibulka.


PEKNÝ PROJEKT „ZA BABKU“
Návštevníci si vraj novinku v lesoparku pochvaľujú a ohniská, ako bolo možné z pahreby odpozorovať, už slúžia svojmu účelu. „Ide pritom o nízkonákladový projekt. Niekedy naozaj stačí len minimum peňazí, aby sa podarilo urobiť pekný projekt, ktorý ľudia ocenia a naplno ho využívajú,“ podotkol mestský poslanec.

 

Foto: autorka článku

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod