Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 5°C

Spravodajstvo

O prácu policajta sa uchádzal políciou hľadaný muž

Žeby stratil zdravý rozum? Aj tak by sa dalo polemizovať o konaní obvineného a políciou hľadaného 34-ročného Ondreja, ktorý prišiel žiadať o prácu mestského policajta.

07.10.2013 | 12:03

ŽILINA. Mestská polícia vyhlásila výberové konanie na pozíciu mestského policajta začiatkom augusta. Jednou z podmienok o úspešné prijatie do zamestnania bola bezúhonnosť, čiže čistý register trestov. Túto „maličkosť“ pravdepodobne prehliadol 34–ročný Ondrej zo Žiliny, ktorý pred pár dňami zavítal do budovy Mestskej polície v Žiline, aby tu žiadal o prácu. To vtedy ani netušil, že ho tu dolapí vlastná minulosť.

„Pretože si preverujeme všetky osoby, ktoré prídu na výberové konanie, zistili sme, že táto osoba je obvinená a je po nej vyhlásené pátranie Policajným zborom Slovenskej republiky,“ uviedol Peter Mišejka z Mestskej polície Žilina.

Po odhalení tejto skutočnosti muža na mieste zadržali a odovzdali hliadke štátnej polície. Ako uviedol Peter Mišejka, Ondrej pôsobil prekvapene a nekomunikoval. Pri zatýkaní nekládol odpor a vzhľadom na celú situáciu pôsobil veľmi pokojne.

Po Žilinčanovi vyhlásila pátranie polícia v Dunajskej Strede, kde bol obvinený z prečinu zanedbania povinnej výživy. „Po tom, ako bol zadržaný v Žiline, ho na základe požiadavky z Dunajskej Stredy vypočuli a následne prepustili na slobodu,“ informovala hovorkyňa trnavskej štátnej polície Martina Kredatusová. Obvinenému Ondrejovi teraz hrozí dvojročné väzenie.

O prácu mestského policajta prišli tento rok žiadať do Žiliny rôzne typy ľudí. Najmä nezamestnaní, niektorí s vysokoškolskými titulmi a ľudia, ktorí ťažko pracujú vo fabrikách. „Avšak uchádzač, ktorý chce robiť prácu policajta, musí mať v sebe niečo od prírody, musí sa vedieť ovládať, ale aj budiť rešpekt. Treba si uvedomiť, že poriadková služba na „ulici“ je jedna z najťažších policajných činností, kde policajt rieši dennodenne rôzne konfliktné situácie a v prípade extrémnej situácie je prvý „na rane“, prvý zasahujúci,“ vysvetľuje mestský policajt Peter Mišejka.

Ako ďalej uviedol, každým rokom je výber vhodných adeptov na prácu policajta horší, keďže mladí ľudia nespĺňajú morálne a mentálne kvality a ich fyzická kondícia je na veľmi nízkej úrovni.

-ms-
Snímka autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod