Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 1°C

Spravodajstvo

Obeťou nehody v Radôstke sa stalo 14-ročné dievča, v aute sa viezli ďalší traja mladí ľudia, FOTO

Veľmi smutná správa z okresu Čadca! Pri včerajšej dopravnej nehode vyhasol život 14-ročného dievčaťa.

19.05.2020 | 07:41

K nehode došlo v pondelok 18. mája v obci Radôstka, okres Čadca. Havarol mladý 18-ročný vodič.

„V aute sa s ním viezli dvaja rovesníci a 14-ročné dievča. Dievča utrpelo pri nehode zranenia, ktorým na mieste podľahlo. Jeden z chlapcov utrpel vážne zranenia. Vodič a ďalší spolujazdec vyviazli predbežne s ľahkými zraneniami. Okolnosti nehody vyšetruje polícia v Čadci," uviedla k tragickej nehode Polícia SR - Žilinský kraj. 


K nehode letela aj posádka leteckých záchranárov zo Žiliny. 

„Osobné motorové vozidlo tam narazilo do zvodidiel a následne skončilo mimo vozovky. Záchranársky vrtuľník pristál v blízkosti nehody. Na mieste sa nachádzali dvaja ťažko zranení účastníci dopravnej nehody a ďalší ľahšie zranení. Mladé dievča (14) utrpelo po náraze zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a ani záchranári, ktorí sa ju snažili resuscitovať, jej už nedokázali pomôcť. Posádka leteckých záchranárov si následne prevzala do svojej starostlivosti ťažko zraneného 18-ročného muža, ktorého hasiči museli z auta najskôr vyslobodiť. Utrpel poranenie hlavy so stratou vedomia, úraz hornej končatiny a ďalšie vnútorné poranenia. Po primárnom ošetrení a napojení na umelú pľúcnu ventiláciu bol v stabilizovanom stave s vážnymi poraneniami letecky prevezený na urgentný príjem Fakultnej nemocnice v Žiline," informovali leteckí záchranári zo Žiliny.

Polícia sa opätovne obracia na vodičov, najmä mladých, ktorým chýbajú vodičské skúsenosti a zručnosti, aby jazdili opatrne, nepreceňovali sa, prihliadali na poveternostné podmienky.

Autor: - r -

Foto: ATE VZZS, Polícia SR - Žilinský kraj

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod