Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 6°C

Spravodajstvo

Ochranári a polícia idú tvrdo po narušiteľoch, naposledy zhabali dve motorky a dve štvorkolky, FOTO

Ochranári spolu s políciou úspešne pokračujú v akciách zameraných na nepovolené vjazdy v Národného parku Malá Fatra. Ako polícia dnes ráno informovala, počas uplynulých dňoch sa im podarilo zdokumentovať ďalšie štyri trestné činy.

30.10.2019 | 08:05

Podľa Návštevného poriadku Národného parku Malá Fatra sa môžu návštevníci pohybovať na jeho území a v ochrannom pásme na motorových vozidlách (vrátane štvorkoliek, trojkoliek a snežných skútroch) len po cestách, ktoré sú v súlade so zákonom a osobitnými predpismi, a po vyhradených účelových komunikáciách a trasách, ak pohyb po nich nie je zakázaný alebo obmedzený. 

Táto skutočnosť však očividne mnohým návštevníkom nie je známa, keďže ochranári celoročne riešia nepovolené vjazdy na území Malej Fatry.

V apríli tohto roku dokonca vznikli špecializované útvary environmentálnej polície, ktoré intenzívne spolupracujú so Správou NPMF pri prevencii a odstraňovaní týchto negatívnych aktivít v chránenom území.


Ako polícia dnes ráno (v stredu 30. októbrta) informovala cez sociálnej siete, počas uplynulých dní sa im podarilo vykonať ďalšiu úspešnú akciu zameranú na environmentálnu trestnú činnosť.

„Odbor kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Žiline vykalo bezpečnostné opatrenie zamerané na environmentálnu kriminalitu v spolupráci so Štátnou ochranou prírody na území Národného parku Malá Fatra v II. stupni ochrany. Počas akcie boli zadokumentované 4 trestné činy na úseku porušovania ochrany rastlín a živočíchov, pričom boli vyšetrovateľom zaistené dve štvorkolky a dva motocykle pre účely trestného konania," uvádza sa v príspevku Polície SR.

O úspešných záťahoch na narušiteľov informovala pred pár dňami aj Správa Národného parku Malá Fatra. Viac info na tomto linku.

Autor: - r -

Foto: Polícia SR, SNPMF

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod