Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 13°C

Zaujalo nás

Odložte mobil a vyskúšajte. Komunikačné hry pomáhajú prehĺbiť vzťahy

Ak sa vám zdá, že táto doba ide tak rýchlo, že sa už nemáte ani čas porozprávať, zrejme máte pravdu. Ľudia sa sami sebe akosi odcudzili. A práve kvôli tomu sú čoraz populárnejšie komunikačné hry. Jednu takúto vytvoril aj Žilinčan Miroslav Kulich.

25.05.2024 | 09:35

Vďaka kartovej hre Čo nepovieš môžete viac spoznať svoju rodinu, partnera, ale zároveň aj seba samého. Kartičky s otázkami smerujú do rôznych oblastí života. Či už ide o vzťahy, prácu, osobný rozvoj alebo životné filozofie, otázky poskytujú priestor na otvorenú a hlbokú komunikáciu. Sú tvorené nekonfliktne a citlivo, aby vzťahy prehĺbili a nie naštrbili.

„V dnešnej zrýchlenej dobe, v ktorej technologický pokrok spôsobuje ochladenie vzťahov, takmer každému chýba pocit ľudského tepla a kontakt. Závislí od technológií sa bezradne snažíme hľadať niečo skutočné a ľudské. Odpoveďou by mohla byť zmena a návrat k skutočným hodnotám a úprimným hlbokým rozhovorom,“ myslí si Miroslav Kulich, tvorca hry. Vyzýva tak všetkých, aby na chvíľu odložili svoje mobily a využili túto príležitosť na autentické spojenie s ostatnými. „Jediná otázka môže vyvolať diskusiu, ktorá pretrvá aj hodiny, otvára nové perspektívy vo vzťahoch a pomáha spoznávať ostatných, ale aj samého seba z iného uhla pohľadu,“ dodáva.

Hra je univerzálna, takže si ju môžete zahrať s partnerom, rodinou, priateľmi, kolegami v práci alebo dokonca s neznámymi. Rovnako môže slúžiť ako nástroj na sebareflexiu pre jednotlivcov. Je to príležitosť odpojiť sa od technológií a venovať sa skutočným hodnotám a rozhovorom. Viac o hre sa môžete dozvedieť na www.conepovies.sk.

Autor: - r -

Foto: archív M.K.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod