Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| -5°C

Šport

Ovčiarsko po zaslúženom triumfe: V druhej triede chceme hrať v strede tabuľky

Počas celej sezóny najnižšej futbalovej súťaže Oblastného futbalového zväzu Žilina, 3. triedy, nemali futbalisti Ovčiarska výraznejšiu krízu, a tak zaslúžene dokráčali až za titulom. Do novej sezóny prezident klubu Rastislav Vršanský starší si praje, aby jeho chlapci plávali v pokojných vodách 2.triedy.

21.06.2022 | 14:48

Po zmene formátu 3. triedy, ktorá nemala dve skupiny, ale iba jednu sa zo štrnástich tímov dostali na pomyselný Olymp hráči z OFK Ovčiarsko. „Zišla sa výborná partia, ťažko sa mi budú hľadať veľké slová, no máme super pocity a chlapci si toto celé zaslúžia. Verím, že v novej sezóne to bude tiež dobré a nebudeme mať problémy so záchranou,“ povedal tesne po poslednom zápase sezóny priamo na trávniku pre náš týždenník prezident klubu Rastislav Vršanský starší. Jeho zverenci nemali takmer žiadne zaváhania, tabuľka toho je svedkom, pretože v lige prehrali iba dve stretnutia. „Od začiatku sezóny sme boli na prvom mieste, mali sme malé zaváhanie doma s Terchovou, keď chalani si to prehrali sami v hlavách. Nechcem vyzdvihovať jednotlivcov, na celý tím som nesmierne hrdý,“ hovoril Vršanský, pričom si zrejme neuvedomoval domácu prehru s Nezbudskou Lúčkou v pomere 2:4, po ktorej sa na trávniku strhli dvojité postupové oslavy. K zápasu, kde je ho tím viedol 1:0 po polčase či 2:1 v 65. minúte nemal veľa slov. „K zápasu sa nechcem príliš vyjadrovať, mali byť na zápase iní rozhodcovia, no napokon došlo k zmene na delegačnom liste. Úprimne, my sme už nič neriešili, nám to bolo jedno, pretože pred zápasom sme vedeli, že skončíme na 1.mieste.“ Pred novou sezónou sú v klube ciele skromné, ale za to jasné. „Udržať sa v druhej triede, čo bude super. Nemáme veľké oči, Ovčiarsko je malá obec a hráme s takmer výlučne domácimi hráčmi. Budeme si vážiť každú jednu výhru, stred tabuľky na záver sezóny budeme brať všetkými desiatimi.“


 

 

V malej dedinke s niečo vyše 650 obyvateľmi bolo cítiť počas celého sobotného popoludnia skvelú atmosféru, postup si užíval takmer každý a oslavovalo sa za chuti dobrého gulášu či čapovaného piva. „My sme to už dostatočne oslávili predošlý týždeň v Súľove, no aj po poslednom domácom zápase to stálo za to. Oslavovalo a spievalo sa do skorého rána, tak to má byť,“ dodal Vršanský s hrdosťou v hlase a v modrom tričku s veľavravným nápisom na chrbte Majstri.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod