Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 10°C

Šport

Paleš pred ďalšou pyramídou kariéry: V príprave sme nič nepodcenili

Československá organizácia Oktagon MMA prichádza na trh bojových športov s postojárskym projektom „Last Man Standing“, ktorý sa uskutoční už túto sobotu 27. februára v Brne. Na programe bude zhruba 15 zápasov s osmičkovou pyramídou do 70 kilogramov podľa pravidiel K1. Na podujatí nebude chýbať ani žilinský borec Diamond Gymu Milan Paleš.

26.02.2021 | 10:22

BOHATÉ SKÚSENOSTI

Do tejto pyramídy dostal ako nasadený pozvánku žilinský thaiboxer Milan Paleš. Za jeden večer v prípade výhry musí zvládnuť tri ťažké zápasy v ringu. „Pre Minčiho je to ďalšia výzva, s pyramídami má už bohaté skúsenosti. Obsadenie je veľmi kvalitné, sú tam traja Česi, Paleš a štyria zahraniční borci. Príprava prebiehala štandardne a posledné dni pred galavečerom sme absolvovali tréningový kemp v bubline s Vladimírom Moravčík a ďalšími slovenskými thaiboxermi. Osobne verím, že Minči môže zaznamenať celkové víťazstvo, no bude to náročná cesta. Budeme mu držať palce,“ povedal nám manažér Diamond Gymu Róbert Kajánek o prípravách svojho zverenca na podujatie. Na turnaji sa predstavia zo známych tvár aj Vladimír Moravčík, Monika Chochlíková, Tomáš Hron, Sebastián Fapšo a mnoho ďalších. Turnaj bude bez divákov s možnosťou ho vidieť cez platený stream na oktagon.tv.

PAPIEROVÝ FAVORIT

Pre samotného Paleša to bude prvý štart v roku 2021. „Táto asociácia Oktagon má svoj veľký cveng. Som rád, že zameral pozornosť aj na moje meno a verím, že v tých malých rukaviciach sa nájdem a pôjdem si po celkové víťazstvo,“ načrtol aktuálne držiteľ ocenenia Športovec roka mesta Žiliny. Spomínaný formát pyramídy je divákov mimoriadne atraktívny, avšak pre 8 vybraných borcov je to cesta doslova peklom. „Niektoré z nich mi nevyšli na začiatku mojej kariéry. Každý mi hovorí, že v tomto prípade som favoritom. Snažím sa tieto reči vo svojom vnútri dostatočne filtrovať. Ešte ten prvý zápas je ako tak v poriadku, druhý ste poriadne zničený a tretí je iba o srdiečku či ešte niečo ostalo v záverečných silách bojovníka. Samozrejme, ak budem poriadne dolámaný, tak v tom finále nespravím nič. Také isté podmienky má každý súper, musím zabojovať.“ V boji o titul bude podľa slov Žilinčana aj potrebné šťastie. „Som medzi nasadenými borcami a papierovo sa radím medzi favoritov. Súperov veľmi dobre poznám, majú svoje kvality a ešte v malých rukaviciach človek každý úder dvojnásobné pocíti. Musím si dať pozor na obranu, k tomu bude treba aj potrebné športové šťastie.“ Paleš kvituje aj prípravné obdobie, ktoré však nemalo dostatočne dlhý čas. „Cítim sa byť dostatočne pripravený, i keď toho času nebolo veľa. Mal som na prípravu mesiac a pol, spravili sme si aj menšie sústredenie a necítim, že by som niečo v príprave podcenil. Rád by som poďakoval fanúšikom za podporu, verím že ich ako aj celú Žilinu nesklamem a budem vzorne bojovať za naše farby.“

Autor: - r -

Foto: archív M.P.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod