Žilinský Večerník

18. apríl 2024 | Valér
| 1°C

Šport

Paleša zastavilo za titulom v Thajsku zranenie: Prvýkrát v kariére som musel odrieknuť zápas

Nová skúsenosť pre žilinského thaiboxera Milana Paleša v podobe reality šou Enfusion v ďalekom Thajsku nedopadla víťazne. Na ostrove Koh Samui síce patril medzi favoritov na titul, no skončil pred finálovými bránami, keď svoj zápas musel zrušiť pre zranenie krčnej chrbtice.

19.07.2022 | 10:23

PROBLÉMY S CESTOVANÍM

Prestížna holandská spoločnosť Enfusion, ktorej galavečer sa pravidelne koná aj v Žiline, organizuje reality šou bojových športov v Thajsku. Tento ročník dostali pozvánku okrem domácich borcov aj Brazílčania, Portugalci, Nemci, Holanďania, Česi i Slováci. Slovenské farby reprezentoval rodák z Tepličky nad Váhom Milan Paleš, pre ktorého to bola prvá skúsenosť s podobným podujatím v centre thajského boxu. „Je to zaujímavé, že na tomto mieste som ešte nebol, ale celkovo to bola výborná skúsenosť. Už na úvod sa niečo muselo pokaziť, lebo mal som tri prestupy a nestihol som posledný let na ostrov a batožina mi neskoro dorazila. Teraz sa na tom už len pousmejem, no vtedy mi to nebolo jedno,“ tradične s dávkou humoru opísal aktuálny držiteľ ocenenia Športovec roka mesta Žilina svoju púť za ďalším športovým dobrodružstvom.


 

NEPOMOHLA ANI SAUNA

Samotná reality šou mala jasné pravidlá s množstvo skvelých zápasníkov, ktorí boli rozdelení do dvoch tímov. „Boli sme v tréningovom procese pod dohľadom trénerov a mňa si vybral modrý tím. Turnaj bol riešení „osmičkovou“ pyramídou, kde som v prvom zápase jasne dominoval a porazil nemeckého súpera,“ opísal Paleš už aj samotné športové súťaženie, no na scénu prišli zrazu nečakané komplikácie. „Asi pol hodinu po zápase mi začal tuhnúť krk, hovorím si, že to je určite z klimatizácie, lebo tá nás sprevádzala doslova na každom kroku. Večer som už nemohol vôbec pohnúť krkom, no stále som bol optimista, veď sa vyspím a bude to fajn. Nič sa nelepšilo, doktor mi napravil chrbticu a podľa neho som mal vyskočené dva stavce. Bol deň pred vážením, čakalo ma semifinále a chcel som to proste skúsiť. Dal som si saunu na uvoľnenie, no nič nepomohlo. Musel som zápas zrušiť, lebo asi po prvom údere do hlavy by som okamžite padol na zem,“ dodal bojovník žilinského Diamond Gymu a už so smutnejším tónom hlasu pokračoval. „Prvýkrát v kariére som musel odvolať zápas, akoby tenisovou terminológiou som to skrečoval. Vraj som bol podľa odborníkov najväčším favoritom, no toto je šport a nikdy neviete, čo sa stane. Je to veľké plus v mojej kariére, mám z Thajska len pozitívne skúsenosti. Je to skvelá krajina s organizovaných chaosom a zo športovej časti aj iný pohľad trénerov stál za to, avšak svoje zaužívané veci z domovského klubu sa nedajú už zmeniť. Opakujem však, že nazbierané skúsenosti sú na nezaplatenie.“ Aktuálne Paleš regeneruje v domácom prostredí a na ďalšie zápasy zatiaľ nemyslí. „Ešte nemôžem ani poriadne otočiť hlavu do ľavej strany, chystám sa zveriť opäť do rúk špičkového fyzioterapeuta Pavla Hartela a dosť mi napovie aj magnetická rezonancia. Možno príde ponuka z PML ligy či Enfusion, je to v rukách môjho manažéra, ale teraz je každý mimo sezónu a je čas dovolenie. Ja sa teším, že môžem sa dostatočne venovať synovi a aj priateľke, ktorá raz možno bude aj manželka,“ prezradil zaujímavosti aj zo súkromia Milan Paleš.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod