Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 2°C

Spravodajstvo

Park v knižnici ožil novými kvetmi aj kompostérom  

V rámci projektu bol zakúpený aj kompostér na skladovanie bio odpadu .

14.11.2021 | 11:25

 

Projekt „Živá zelená knižnica“, ktorý v ostatných mesiacoch realizovala Krajská knižnica v Žiline bol finančne podporený Mestom Žilina. „Vďaka tejto podpore literárny park za budovou knižnice bol obohatený o nové exteriérové prvky, ktoré vytvorili inšpiratívne prostredie vhodné na príjemné posedenie a relax v blízkosti knižnice, ktorá ponúka široké možnosti vzdelávania a zábavy. V literárnom parku boli inštalované exteriérové šachové stoly z umelého kameňa, ktoré umožňujú hranie tejto spoločenskej hry priamo v parku,“ priblížila novinku Božena Sobolová, metodička Krajskej knižnice v Žiline.

Aj ďalšie exteriérové hry, ktoré boli vďaka realizácii projektu zakúpené. „Rastlinstvo v parku sme doplnili o ďalšiu okrasnú zeleň a kvitnúce  rastliny, ktoré sme vysadili do vyvýšeného záhonu a drevených pyramíd. Nové pohodlné relaxačné kreslá, ktoré sú umiestnené v letnej čitárni návštevníkom umožňujú  príjemné posedenie a relax priamo v parku. Prostredie parku obohatila aj  knihobúdka s umeleckým stvárnením sovičky, ktorú vyrobil umelecký rezbár Ján Kuchár,“ opísala nové prostredie.

V rámci realizácie projektu bol zakúpený kompostér na skladovanie bio odpadu a jeden čitateľ daroval knižnici nádrž na využite dažďovej vody.  Na skvalitnenie ekologickej výchovy bola zakúpená zaujímavá didaktická pomôcka „eko koleso“, ktoré sa využíva na výuku environmentálnych tém. K obnove parku prispeli aj samotní knihovníci - darovaním liečivých a okrasných rastlín ich vysádzaním, okopávaním a údržbou zelene.

 

Foto: Autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod