Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 8°C

Šport

Peter Sagan v úvodnej etape v Kalifornii tretí

Peter Sagan v pozícii lídra svojho tímu Cannondale Pro Cycling Team súperí od nedele na najprestížnejších etapových pretekoch v USA – Amgen Tour of California. Petrov tím je na pretekoch okolo Kalifornie výrazne motivovaný k podávaniu vynikajúcich výkonov. Hlavný sponzor tímu, výrobca bicyklov Cannondale, sídli v USA a má preto záujem na najlepšej prezentácii pred domácim publikom. Sagan si svojimi výkonmi z predošlých rokov vytvoril medzi pretekármi obrovský rešpekt a mal by útočiť na popredné umiestnenia v USA.

15.05.2013 | 09:00

Tím Cannondale v Californii obhajuje minuloročných 5 etapových prvenstiev Petra Sagana. V prvej etape (Escondito – 165,1 km), ktorá bola poznačená vysokými horúčavami, skončil Peter na výbornom 3. mieste. Peter si síce víťazstvo nezapísal, ale v šprinte pelotónu za unikajúcou dvojicou jasne vyhral. Hneď v úvode sa musel Peter vysporiadať s problémami byciklu, neskôr ho zradila neaktívna spolupráca ostatných jazdcov pri zmazávaní straty úniku osamotenej dvojice. Saganovi nemožno nič vyčítať, v rámci možností opäť dosiahol maximum. Preteky Okolo Kalifornie zatiaľ nie sú súčasťou série pretekov ProTour medzinárodnej cyklistickej federácie UCI, a preto sa žiadne body za etapové umiestnenia ani celkové umiestnenie do Svetového rebríčka UCI neprideľujú. Peter Sagan je priebežne v rebríčku UCI na 2. mieste za Švajčiarom Fabianom Cancellarom. Preteky končia v nedeľu 19. 5. v meste Santa Rosa a o celotýždňovom počínaní Petra Sagana vás budeme informovať v ďalšom vydaní Žilinského večerníka.

Výsledky 1. etapy okolo Kalifornie: 1. Lieuwe Westra, 2. Francisco Mancebo +0 s, 3. Peter Sagan +6 s.
Priebežné poradie svetového rebríčka UCI : 1. Fabian Cancellara (SUI) 351 b, 2. Peter Sagan 312 b, 3. Daniel Martin (IRL) 247 b... 76. Peter Velits 10 b.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod