Žilinský Večerník

2. máj 2024 | Žigmund
| 9°C

Z regiónu

Piaty ročník charitatívneho pochodu v Kolároviciach klope na dvere

Sviatočný deň 29. augusta (utorok) bude v dedine Kolárovice pri Bytči výnimočný šľachetným činom Pavla Hrobárika, ktorý po piaty krát sa rozhodol zorganizovať charitatívny pochod Ku Krížu Onkopacientov.

27.08.2023 | 19:50

Nenáročná trasa má dĺžku zhruba 8 kilometrov cez chatové osady Slopkov, Lúčky a Bršlica. Na vrchu Kýčera je postavený Kríž venovaný Onkopacientom. „Vďaka ľuďom, ktorí sa zúčastnia vieme každý rok pomôcť jednej rodine s onkologickým pacientom. Tento ročník chceme pomôcť mladému florbalistovi Dávidovi (13). Veríme, že sa nám podarí vyzbierať minimálne rovnakú sumu ako minulý ročník, tá sa vyšplhala na úroveň 2100 eur. Za každé jedno euro na dobrú vec vopred všetkým ďakujeme,“ povedal nám Pavol Hrobárik. Stretnutie je na parkovisku Škoruby, to je asi 10 kilometrov od mesta Bytča, turistika má cieľ pri Základnej škole Kolárovice, kde organizátori pripravujú chutné jedlo a posedenie pri ľudovej hudbe. „Všetci ste srdečne vítaní, tešíme sa na vás,“ dodal Hrobárik.


 

 

POMOC PRE DÁVIDA 

Dávid sa narodil ako zdravý chlapec 8. januára 2010. V auguste 2022 mu po pankreatitíde diagnostikovali pankreatoblastóm, mutácia AR|D1A. Dovtedy žil zdravým a aktívnym životom ako florbalista. Na Slovensku sa liečil chemoterapiou a rádioterapiou a neskôr aj rádioterapiou v Protónovom centre v Prahe. Po tomto poslednom ošetrení sa nádor zmenšil a deaktivoval. Nie však dlho. Po ďalších 4 týždňoch sa mu objavili metastázy v pečeni a brušnej dutine. Možnosti liečby sa u nás vyčerpali, no nemôžeme a nechceme sa vzdať. Po dlhšom výskume a žiadostiach o pomoc sme dostali ponuku z kliniky Immucura v Rakúsku – dendritická bunková terapia. „David je veľký bojovník. Väčšinu času je veselý a v prvom rade verí, že sa dokáže uzdraviť. Je kapitánom florbalového tímu a už takmer rok bojuje so svojím najväčším nepriateľom - rakovinou. Zaslúži si šancu žiť a my sme ochotní vyskúšať čokoľvek, čo mu pomôže. Prosíme, pomôžte nám zachrániť naše dieťa,“ vyjadrili silnú túžbu rodičia Petra a Róbert Galáčoví. Podporiť Dávida môžete zaslaním peňazí na účet, alebo účasťou na výstupe ku Krížu onkopacientov 29. augusta.

ČÍSLO ÚČTU -  IBAN: SK08 6500 0000 0036 5167 4432.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív P.H.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod