Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 8°C

Šport

Pod Dubňom súboj javorových listov

O tom, že hokej je najpopulárnejším športom hlavne v Kanade niet azda pochýb, ale že sa v Žiline stretnú predstavitelia kanadskej hokejovej školy v priamom súboji, nebýva každodennou záležitosťou.

04.02.2013 | 14:33

Vo vzájomnom súboji MsHK Žilina - Banská Bystrica takáto situácia nastala. Nielenže sa na ľade stretli dvaja Kanaďania, ale ešte aj pochádzajú obaja z provincie Ontario. V domácom tíme sa na zápasovú súpisku dostal rodák z Kitcheneru Shane Heffernan, ktorý „vlkov“ posilnil niekoľko týždňov naspäť. Na druhej strane barikády stál jeho krajan a o niečo známejší   hokejista Mike Danton. Tento „enfant terrible“ kanadského hokeja má na svojom konte 87 duelov v prestížnej NHL, kde obliekal dresy New Yersey Devils a St. Louis Blues. Od sezóny 2004/2005 si však od hokeja musel nútene oddýchnuť, keďže zopár rokov strávil vo väzení. To mu podľa vlastných slov dodalo motiváciu do života a v sezóne 2009/2010 sa vrátil opäť na ľadové plochy, tentokrát v univerzitnom tíme Saint Mary´s. Cez české Znojmo sa dostal až do slovenskej extraligy, kde má na svojom konte deväť zápasov a dva strelené góly.

Diváci pod Dubňom však príliš veľa osobných súbojov týchto hráčov nemali možnosť vidieť, keďže žilinský Kanaďan Heffernan sa na ľade ukazoval len sporadicky. Preto mal po zápase väčšiu radosť z víťazstva po nájazdoch Mike Danton, aj napriek tomu, že svoje trestné strieľanie v tejto lotérii nepremenil.  

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod